Se de siste kvartfinalene i US Open på Eurosport Norge og Dplay fra 17.30 onsdag. Sikre deg tilgang her!
Pablo Carreno Busta - Denis Sjapovalov 3-6, 7-6, 7-6, 0-6, 6-3
Carreno Busta gikk som kjent videre til kvartfinalen i US Open da Novak Djokovic klarte å treffe en linjedommer med en ball på søndag. Hendelsen vakte enorm oppmerksomhet.
US Open
Vant sin første Grand Slam etter thrillerfinale
14/09/2020 PÅ 05:14
Et drøyt døgn senere var Carreno Busta tilbake på banen. Natt til onsdag sto Denis Sjapovalov på den andre siden av nettet. Det endte med en svært gjev seier for Carreno Busta, som var i US Open-semifinalen også i 2017.
– Det er utrolig. De siste månedene med lockdown har vært harde for alle. Jeg har jobbet hardt med treneren min og når man jobber hardt, er det ikke alltid resultatene kommer i den første eller andre turneringen. Jeg var litt heldig som kom til semifinalen, sa en lykkelig Carreno Busta.

Tiebreak-drama

Kvartfinalen mot Sjapovalov skulle vise seg å bli en skikkelig thriller. Canadieren åpnet best og tok det første settet greit. Deretter slo Carreno Busta tilbake på dramatisk vis, da han vant to tiebreak på rad (7-5 og 7-4).
Da ledet spanjolen, men comebacket hadde kanskje kostet litt. Sjapovalov brøt tidlig i det fjerde settet og hadde god kontroll. Da så det ut til at Carreno Busta bestemte seg for å spare kreftene til det femte og avgjørende settet.
Det var nok lurt. Spanjolen spillte glimrende og kunne til slutt juble for seiere. Dermed møter han Alexander Zverev i semifinalen. Tyskeren er ranket høyere, slo Borna Coric i sin kvartfinale og må nok regnes som en liten favoritt.
Men Carreno Bustas vei til semifinalen har vist at alt kan skje i årets US Open.
I de to gjenstående kvartfinalene møter Andej Rublev Daniil Medvedev. I den andre står det mellom Alex de Minaur og Dominic Thiem. Tennisfansen er dermed garantert en helt ny Grand Slam-vinner i årets US Open, ettersom Djokovic er ute, mens Roger Federer og Rafael Nadal står over.
– Det er positivt for tennisen at man får en ny Grand Slam-vinner, det er jo det positive man får ut av det her, sa Eurosport-kommentator Christer Francke tirsdag.
Se høydepunkter fra kampen her. Les om Naomi Osakas kvartfinaleseier nedenfor:

Highlights | Pablo Carreno Busta - Denis Shapovalov

Osaka enkelt til semifinale

På kvinnesiden tok Naomi Osaka, vinneren fra 2018, seg greit videre med 6-3 og 6-4 mot Shelby Rogers. Japaneren brukte bare en time og 21 minutter på å ta seg videre fra kvartfinalen.
I det første settet brøt hun på 4-2, før Rogers umiddelbart brøt tilbake. Det gjorde Osaka i gamet etter til 5-3, før hun beholdt egen serve og vant 6–3 i det første settet.
I det andre brøt Osaka på 2-1, og beholdt egen serve i resten av settet. Dermed ble det 6–4 og semifinaleplass.
I semifinalen møter hun Jennifer Brady, ranket som nummer 41 i verden.

Kontroversiell finale

Osaka har gode minner fra US Open. I 2018 vant hun en meget kontroversiell finale mot Serena Williams.
Williams fikk poengstraff, kalte dommeren en tyv og var så sint at hun gråt da Osaka ble den første japanske kvinnen til å vinne en Grand Slam-tittel.
Williams skal spille sin kvartfinale mot Tsvetana Pironkova senere onsdag. Williams og Osaka er på hver sin side av tablået, så de kan møtes til nok en finale.
(©NTB/Eurosport.no)
Se høydepunkter fra Osakas seier her:

Highlights | Naomi Osaka - Shelby Rogers

US Open
Highlights | Alexander Zverev - Dominic Thiem
14/09/2020 PÅ 00:39
US Open
Dette er underdogen avhengig av for å vinne den gjeve finalen
13/09/2020 PÅ 10:44