NEW YORK/OSLO (Eurosport.no): Casper Ruud er for første gang videre til hovedtåblået i US Open. Hvem nordmannen møter i sin neste kamp blir klart lørdag.
– Man tar litt det man får. Hvertfall når man kommer fra kvalik, så er man jo underdog uansett hvem man møter, med mindre man møter en annen som har spilt kvalik. Det er 16 plasser, så da blir det praktisk matte at det blir en av disse 16 spillerne. Det er klart det er noen store navn, men også noen helt ok trekninger.
US Open
Djokovic tok tilbake US Open-tronen
10/09/2018 KLOKKEN 00:26
Når Eurosport møter 19-åringen etter seieren fredag, har han allerede tenkt ut noen spillere han kan tenke seg å få spille mot.
– Hvis du først trekker et av de store navnene, har du da en favoritt?
Jeg tror både Zverev og del Potro kunne vært gøy å prøve seg på. De er jo nummer tre og fire i verden, så akkurat det skiller ikke så alt for mye. del Potro har jo vunnet her før, så han er helt sikkert kul å få utfordre på sitt tidligere Gram Slam-seiersanlegg.
Juan Martin del Potro fra Argentina vant tennisturnerningen i New York i 2009. Den gang var han kun ett år eldre enn nordmannen er nå, og seieren var hans første Grand Slam-tittel.
19-åringen innrømmer at han ikke er redd for utfordringer.
– Det hadde vært en veldig kul utfordring å få å møte del Potro tror jeg. Det er ikke sånn at jeg sitter og håper på å møte han, men det hadde ikke gjort noe tror jeg.
Se høydepunktene fra kampen mot Daniel Galan (saken fortsetter etter videoen):
Casper Ruud viste til tider svært imponende takter i fredagens kamp mot Daniel Galan. Fra å først ligge under 2-5 i det første settet, endte han med sikre seieren over to strakte sett. Snarøya-gutten har dermed vunnet alle settene han har spilt i New York. Det gir ham selvtillit.
– Det var fire nesten helt feilfrie game på slutten der. God selvtillit inn til hovedrunden. Nå har jeg spilt tre kamper her og har ikke tapt et sett enda, se det er klart ting jeg skal tenke på, sier han til Eurosport.
– Hvis du fortsetter å ikke tape sett, da går du langt?
– Ja, da går du veldig langt tror jeg, sier Ruud og ler.
Se hele intervjuet med Casper Ruud:
US Open
Djokovic hyllet motsanderen
10/09/2018 KLOKKEN 00:11