• Se Casper Ruuds første kamp i kvalifiseringen til US Open onsdag kl. 17 med Eurosport Player
– Dette kan løfte ham inn mot neste sesong, sier Eurosports tennisekspert Christer Francke.
Onsdag starter Casper Ruud kvalifiseringen til US Open - årets siste Grand Slam-turnering. I første runde i kvalifiseringen møter han italienske Andrea Arnaboldi. Skulle nordmannen slå ham og til slutt ta seg inn i hovedtablået vil nordmannen ha kvalifisert seg til tre av fire Grand Slam-turneringer i 2018. Solid fremgang for 19-åringen fra året før.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06

– Kanskje han får starte i hovedtablået

I høst starter også samarbeidet med Rafael Nadals akademi. Eurosports tennisekspert tror det vil gi nordmannen et løft som kan bryte barrierer og sende ham inn blant de hundre beste i verden.
– Kanskje han får starte i hovedtablået i en Grand Slam og gå en runde ekstra. Selv om det kan være en fordel i første runde, er det å slippe de tre kampene i kvalifiseringen viktig utover i turneringen, når man da blir mer sliten, sier Francke.
Selv om unggutten har et godt team rundt seg i dag i mamma, pappa, manager Venke Aure, fysisk trener Marcel da Cruz, mental hjelp fra Eirik Bertrand Larsen og analyse fra tennisforbundet ved Øivind Sørvald, vil han få andre rammer på Nadal-akademiet. Spesielt to faktorer trekker Francke frem.
– På Nadal-akademiet han han alt på ett område. Alt er under ett tak og du har flere typer baner. Du trenger ikke å reise noen mil for å snakke med den fysiske treneren eller reise til Bergen for å snakke med din mentale trener. Alt det der slipper man. Da bruker man mindre tid og får mer tid til å konsentrere seg. Forskjellen nå er nettopp det at han har alt under ett tak. Kortere vei til alt, men om det er like bra gjenstår å se. Høyere nivå på sparringspartene og det å spille ute er det viktigste.
  • Se Casper Ruuds første kamp i kvalifiseringen til US Open onsdag kl. 17 med Eurosport Player
Se hva Casper Ruud sier før onsdagens kamp:

Vil få trene med Nadal

I tillegg påpeker Francke en annen essensiell ting, som det vanskelig å få i Norge. På Mallorca vil han få et helt annet nivå på sparringspartnere på trening.
– Jaume Munar er en topp 100-spiller som er der. I tillegg er det nok noen sultne spanske juniorer der. Det er et litt annet nivå, selv om det er mye bra i Norge også. Han har fått god hjelp av pappa Christian og tennisforbundet. Du kan bli god i Norge også, men på Mallorca får du trent ute hele året. Det er en stor fordel for tennisspillere. Grusen krever mer, det er mer belastning.
– Vil han få trene med Nadal?
– Han får helt sikkert trent med Nadal, som er ofte hjemme på Mallorca. I tillegg har du Monar der som er en god sparringspartner.
– Han får se hva de beste gjør. Spille poeng mot de og det lærer han av. Se hva de mest profesjonelle gjør. Spesielt Nadal. Hva han gjør på fritiden med restitusjon og fysio. Trenerne der forteller ham sikkert også hva han gjør. Nå er han ganske nysgjerrig og det er bra for Casper. Ellers er de ganske like i nivå, i alle fall han og Monar.
  • Se Casper Ruuds første kamp i kvalifiseringen til US Open onsdag kl. 17 med Eurosport Player
Sett denne?
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35