NEW YORK (Eurosport.no): US Open er kjent som Rock´n Roll Grand Slamén, og det er ikke uten grunn. Når amerikanerne kjører i gang en av verdens mest prestisjetunge tennisturneringer denne uken, er det selvfølgelig ett skikkelig show.
– Ja, da. Det folk ser utenfra stemmer! Det er litt annen stemning her! Amerikanere er kanskje litt mer Rock´n Roll enn engelskmenn, sier Casper Ruud, og smiler.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
– Vi spillerne er selvfølgelig akkurat like seriøse inne på anlegget, og utenfor, men det er litt deilig å bo midt i en stor by, og slippe å kjøre bil for å for eksempel gå ut på kvelden og spise middag.
Se hele intervjuet med Casper Ruud. Saken fortsetter under videoen:

– Det kjennes bra ut

Eurosport møter ham på hotellrommet han deler med pappa og trener Christian Ruud på Manhattan søndag kveld. De første dagene med trening er unnagjort i New York, og Casper Ruud føler han er godt i rute inn mot årets siste Grand Slam.
– Jeg har fått trent bra siden jeg kom, og de to siste dagene har jeg trent ute på anlegget, så det kjennes bra ut, slår en optimistisk Ruud fast.
Unggutten er ranket som nummer 138 i verden, du må være blant de 100 beste i verden for å være sikret direkte plass i hovedtablået i en Grand Slam, så denne uken er det kvalifisering som gjelder.
– Ett av målene er å kvalifisere meg inn, sånn som jeg gjorde i Australia og i Frankrike. Det er ikke noe selvfølge at det skjer, men det er helt klart det jeg går for, sier Ruud, og legger til at det er mange gode spillere i kvalifiseringen.
– Men, forhåpentligvis kan jeg være like god som jeg var i Australia og Frankrike.
Sett denne videoen?

– Håper jeg kan fortsette med det spillet jeg viste i starten av sesongen

Ruud spilte seg til 2. runde av hovedturneringen i årets to første Grand Slams. I nummer tre, Wimbledon, gikk det litt tråere på det lynraske gresset. Mange tenker først og fremst på nordmannen som grusspiller, men glemmer da kanskje at det var på samme underlag som i New York han fikk sitt virkelige gjennombrudd på den største av tennisens scener.
– Ja, det var jo på Hard Court i Australia jeg fikk mitt virkelige gjennombrudd i Grand Slam, men det er kanskje litt enklere for folk å følge med når det går bra i Paris, smier Ruud, og smiler.
– Australia er jo veldig langt unna, og i en annen tidssone, men det var der jeg fikk den første Grand Slam-seieren under beltet. Jeg føler ikke at det skal hindre meg noe at US Open spilles på Hard Court, jeg har spilt mange bra kamper før i år på det underlaget, så jeg håper jeg kan fortsette med det spillet jeg viste i starten av sesongen, slår Ruud fast.
Første kamp i kvalifiseringen til årets US Open spilles tirsdag og onsdag, og trekningen kommer i ettermiddag/kveld (lokal tid). Eurosport er på plass i New York, og Casper Ruuds kamper vises på Eurosport Player.
For siste nytt fra Casper Ruud og The Big Apple: Følg oss på Eurosport.no, Facebook og Twitter.
Sett denne?
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35