• Se Casper Ruuds første kamp i kvalifiseringen til US Open onsdag kl. 17 med Eurosport Player.
OSLO/NEW YORK (Eurosport.no): Onsdag ettermiddag norsk tid startet US Open for vårt norsk tennishåp. Etter en god nattesøvn i New York føler Ruud seg klar.
– Det kjennes bedre i dag enn i går. Solen er ute og det er ganske mye liv i ballen, så det er kanskje noe som passer meg. Vi får se hvordan det blir i morgen. Jeg har hvertfall fått motstanderen min. Jeg prøver å få lagt opp treningen min og litt taktikk etter hvordan han spiller, og hvordan jeg bør spille, sier han til Eurosport.
US Open
Djokovic tok tilbake US Open-tronen
10/09/2018 KLOKKEN 00:26
I første kvalifiseringesrunde møter nordmannen Andrea Arnaboldi. Det er en mann Ruud aldri har spilt mot tidligere.
– Jeg har sett han litt rundt omkring. Og hvertfall nå i sommer gjorde han det ganske bra i en turnering jeg var med og spilte. Sånn sett har jeg hatt en liten idé om han, så vi skal se litt mer på han i kveld, og prøve å analysere han litt. Og så får vi se om det kan holde til seier i morgen, og om jeg klarer det.
19-åringen tror det vil bli en bra kamp, så lenge værgudene hører på ham.
– Jeg tror det skal gå fint, så lenge det ikke er 35 grader og 90 % luftfuktighet.
Se alle intervjuene (saken fortsetter etter videoen):

– Bra i rute

Øivind Sørvald er med i Team Ruud som videoanalytiker og er Eurosports tennisekspert i US Open. Han har studert italieneren Snarøya-gutten skal møte.
– Hva har du sett når du har studert motstanderen?
– En god spiller. En veldig god spiller som ser ut som han har nådd en bra toppform nå mot de siste turneringene han har spilt, men det er også ting det som vi vet han sliter med. Vi skal være godt forberedt, og vite en del ting før de går ut på banen.
Trener og pappa Christian Ruud er naturligvis med når sønnen skal spille US Open. Han forteller til Eurosport at sønnen er nærmer seg å være klar til onsdagens kamp.
– Han er ganske bra i rute, og har spilt relativ bra på trening. Litt opp og ned, han er ikke helt fornøyd på hver økt. Han er en spiller som ofte gjør det litt bedre i kamp enn på trening.
Kommer Casper Ruud seg videre til neste runde venter vinneren av oppgjøret mellom slovenske Blaz Rola og australske Max Purcel.
Den første kampen ser du på Eurosport Player onsdag fra kl. 17.
US Open
Djokovic hyllet motsanderen
10/09/2018 KLOKKEN 00:11