Tre av de ti øverste på ATP-rankingen er nemlig ute med skader.
36-åringen har allerede vunnet to Grand Slam-titler denne sesongen, og synes det høres ut som en spøk at han har muligheten til å vinne sin tredje tittel for sesongen.
– Det skulle være en vits om jeg vinner tre Grand Slams i år ut fra ingenting, sier Federer.
US Open
Del Potro stoppet Federer
07/09/2017 PÅ 05:38
Med 19 Grand Slam-titler på merittlisten kommer sveitseren knapt ut fra ingenting, men tidenes mest meriterte herrespiller mener oppladningen har ført til at han nå er tilbake på sitt beste. Etter Wimbledon i fjor var Federer forsiktig med sin tour-deltakelse – blant annet valgte han å stå over det franske mesterskapet.
– Jeg vet at dersom jeg holder meg i form så har jeg gode muligheter til å slå godt fra meg i US Open, men å vinne? Jeg må være realistisk også, jeg er ikke 25 år lengre. Jeg er ikke sikker på at jeg kan vinne tre Grand Slams i år. Bare det å ha vunnet to er allerede galskap og nok for meg, sier Federer.
(saken fortsetter under videovinduet)

Slik skrev Roger Federer tennishistorie

Ryggskade

36-åringen har slitt med en ryggskade og sto over Cincinnati Masters, men hovedpersonen selv sier han er frisk og klar til jakten på sin tittel nummer 20.
Også verdensener Rafael Nadal er blant favorittene, men han har prestert best på grus og bare nådd kvartfinale som sitt beste på gressturneringene han har spilt i USA. Ut fra trekningen kan ikke Federer og Nadal møte hverandre før en eventuell semifinale.
– Jeg skal jobbe hardt for å vise jeg er nummer en. Jeg skal gjøre mitt beste for å spille på det høyeste nivået i New York, sier Nadal.
Stan Wawrinka, Novak Djokovic og 2014-finalist Kei Nishikori stiller ikke opp i turneringen på grunn av skader. Også Milos Raonic (nummer 11 på rankingen) stiller til start i US Open.
– Stor selvtillit
Federer, som fylte 36 år i august, tok seg til finalen i forhåndsturneringen Coupe Rogers, men ryggplagene gjorde at det ble tap mot Tysklands nye stjerneskudd Alexander Zverev. 20-åringen er en av outsiderne til å vinne US Open-tittelen.
Zverev har spilt 58 kamper på touren, noe som er nest mest av spillerne. Mens mange av konkurrentene er skadde eller sliter med skavanker, virker den velvokste 20-åringen å tåle belastningen.
– Jeg har aldri kjent meg i bedre form før en slam-turnering. Det gir meg stor selvtillit, sier Zverev.
Eurosport sender alt fra US Open på våre TV-kanaler og selvsagt Eurosport Player.
(©NTB)
US Open
Her avgjør Vandaweghe kampen
06/09/2017 PÅ 18:05
US Open
Sevastova ble for sterk for Sjarapova
03/09/2017 PÅ 21:52