Populære sporter
All sport
Vis alt

Buet på etter nytt toalettbesøk: – Jeg har ikke gjort noe galt

Håkon Brandsnes

Oppdatert 02/09/2021 klokken 08:11 GMT+2

Greske Stefanos Tsitsipas tok seg lett til tredje runde i US Open onsdag. Men toalettbesøkene hans fortsetter å skape reaksjoner.

Stefanos Tsitsipas

Foto: Getty Images

Tredjeseedede Tsitsipas slo franske Adrian Mannarino 6-3, 6.4, 6-7, 6-0 på et innelukket Arthur Ashe stadion i New York i uværet forårsaket av orkanen Ida.
Men som mot Andy Murray i den første runden, var det andre ting enn tennisspillet som skapte oppmerksomhet. Også i onsdagens kamp måtte grekeren på toalettet, og han ble borte i åtte minutter mellom det tredje og fjerde settet.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Do-drama i US Open – Tsitsipas forsvant i flere minutter

– Jeg gikk for å skifte, jeg var gjennomvåt, sa Tsitsipas etter kampen.
Om den påfølgende buingen av publikum, svarte grekeren:
– Jeg har ikke gjort noe galt, så jeg forstår det ikke. Folket elsker sporten. De kommer for å se på tennis. Jeg har ikke noe imot dem. Jeg elsker fansen. Men noen forstår det bare ikke. Det er alt. De forstår det ikke. De har ikke spilt tennis på så høyt nivå at de forstår hvor mye vi legger i det og hvor vanskelig det er å gjøre det. Noen ganger trenger vi en pause for å gjøre det vi trenger å gjøre, sa Tsitsipas, ifølge ESPN.
Han fikk støtte av motstander Mannarino.
– Han gjør ikke noe galt. Jeg mener regelen er feil, sa Mannarino, trolig med henvisning til at det ikke er noen tidsbegrensning for hvor lenge et toalettbesøk kan vare.
Flere andre spillere har imidlertid reagert på grekerens lange toalettbesøk, sist Andy Murray i turneringens første runde. Stjernen Alexander Zverev har beskyldt Tsitipas for å kommunisere med treneren sin over mobil, noe som vil være et brudd på regelverket.
– Jeg mistet respekten for ham, sa tidligere US Open-vinner Murray, som tapte i fem sett mot 23-åringen.
Tsitsipas, som er ranket som nummer tre i verden, møter 18 år gamle Carlos Alcaraz fra Spania i den tredje runden av US Open.
(©NTB / Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame