NEW YORK (Eurosport.no): Casper Ruud håpet på ett møte med Juan Martin del Potro, men det er en annen argentiner Ruud må nedkjempe om han vil til 2. runde i US Open.
Guido Pella er 28 år og ranket som nummer 65 i verden, likevel er Team Ruud rimelig fornøyd.
US Open
Følelsesladet US Open-triumf
10/09/2018 KLOKKEN 05:00
– Ja, vi er fornøyde med denne trekningen. Pella er dritgod, men trekningen kunne vært enda tøffere, sier trener Christian Ruud, som selv har vært i 2. runde i US Open to ganger.
Pella sjokkerte tennisverdenen i sommer da han lempet forhåndsfavoritt Marin Cilic fra Kroatia ut av Wimbledon i andre runde, men kom fort ned på bakken igjen da han tapte for amerikanske Mackenzie McDonald (ATP-ranket 103, journ.anm.) i neste runde.
Neste stopp for Pella var Umag og Croatia Open der han til slutt tapte finalen for Marco Cecchinato (ATP 27).
Men så ble det bråstopp for Pella. Argentineren pådro seg en skade i hamstringen i forkant av ATP-turneringa i Gstaad i Sveits, og var først tilbake på banen i Winston Salem i forrige uke.
Det endte med tap i første runde i to strake sett for Roberto Carballes Baena (ATP 89).
– Så, er han mulig å slå?
– Alt kommer an på dagsform, svarer Christian Ruud, før han han setter kursen for sin egen bursdagsfeiring.

– Kunne nesten ikke blitt bedre

Eurosports tenniskommentator Christer Francke mener trekningen er meget god for 19-åringen.
– Det er kanskje den beste trekningen han kunne fått, i hvert fall med tanke på at vi ønsker at han skal vinne. Han kunne selvsagt fått en større stjerne, men det ville vært mye vanskeligere.
– Pella er ikke en spiller som server ham av banen, så det er ikke noe umulig spiller. Han er en litt typisk grusspiller. Han er solid og har slått mange bra spillere. De innenfor topp 100 er ofte litt bedre på detaljene, men spillmessig tror jeg det er en kamp Casper kan få styre litt.
Francke mener samtidig at man ikke skal legge for mye vekt på at argentineren nylig slo ut Cilic fra Wimbledon.
– Den kampen mot Cilic burde Cilic vunnet. Jeg vet ikke hva som skjedde der. Av 10 kamper på gress så taper Pella 8 eller 9 av de der, så det er nok bare litt tilfeldig. Han er ikke noen veldig merittert Grand Slam-spiller, men han har også slått Dominic Theim. Men det gjør man når man ligger innenfor topp 100, så det er ikke noe uvanlig, sier han.
Casper Ruuds kamp mot Guido Pella spilles klokka 1700 norsk tid på mandag, og kampen sendes direkte på Eurosport Player og Eurosport Norge med sendestart kl. 1630.
US Open
Skadet Nadal brøt – del Potro og Djokovic til finalen
08/09/2018 KLOKKEN 12:32
US Open
11 strake semifinaler for Djokovic
06/09/2018 KLOKKEN 07:39