Getty Images

Urokråka Kyrgios får millionbot for nytt tennisutbrudd

Urokråka Kyrgios får millionbot for nytt tennisutbrudd
Av Eurosport

15/08/2019 21:47Oppdatert 16/08/2019 08:51

Tennisrebellen Nick Kyrgios må ut med rundt én millioner kroner etter at han raste mot dommeren og ødela to racketer i ATP-turneringen i Cincinnati.

Den australske urokråka kom på ny i søkelyset da han tapte i tiebreak mot Karen Khatsjanov.

I og etter oppgjøret kokte det over for Kyrgios som nå har blitt sanksjonert med en bot på 113.000 dollar. Det tilsvarer omtrent én million norske kroner. I tillegg risikerer 24-åringen utestengelse.

Etter å ha tapt andre sett spurte Kyrgios om en toalettpause, men fikk avslag. Likevel gikk han inn mot toalett, og TV-bilder viste at australieren ødela to racketer på vei dit før han returnerte til banen.

Senere i kampen fikk Kyrgios en advarsel av hoveddommer Fergus Murphy for å bruke for lang tid mellom servene.

– Du er den verste dommeren, ropte Kyrgios på et tidspunkt da han satt like ved dommerstolen.

Etter kampen nektet australieren å takke dommeren for kampen. Deretter vartet han med noe ukvemsord mot kamplederen. Det spekuleres også i om Kyrgios rettet en spyttklyse mot Murphy.

Det er langt ifra første gang Kyrgios opptrer kontroversielt. I ATP-turneringen i Roma i mai ble han bøtelagt for nesten 450.000 kroner for oppførselen sin i kampen mot Casper Ruud.

Uken etter måtte han ut med 400.000 kroner for å ha kastet en stol på banen i Roland-Garros. Deretter vartet han med oppførsel som resulterte i en bot på 150.000 kroner i Wimbledon.

  • Fredag: Se NM-finaler i tennis på Eurosport Player og Eurosport Norge fra klokken 10.00. Sikre deg tilgang her

(©NTB)

Sett denne?

Video - Slik får du aldri se Ruud igjen: – Det var ikke et veddemål

00:47
0
0