Den norske 28-åringen fikk det tøft fra start mot rumenske Monica Niculescu. 33-åringen, som er ranket som nummer 175, slo Eikeri 6-3 i første sett og festet grep om kampen.
Rumeneren fortsatte å ha overtaket inn i det andre settet, som også endte med samme siffer. Etter 1 time og 34 minutter var det rumeneren som kunne juble.
Gonet Geneva Open
Se Ruud valse over Paire
5 TIMER SIDEN
Dermed blir det ikke Wimbledon på norske Eikeri, etter tap 3-6, 3-6.
– Det var jo egentlig veldig jevnt. Men jeg føler jeg kom inn i turneringen for dårlig forberedt. Jeg har ikke fått trent på gress og i går regnet hele dagen bort. Så da måtte vi trene inne, forteller Eikeri til Discovery etter kampen.
– Jeg møtte en veldig rutinert gressspiller, og da ble det ble vanskelig. Jeg er litt skuffet nå. Jeg føler jeg er i god form og liker jo egentlig underlaget. Men jeg skulle ønske jeg hadde hatt litt bedre tid til å forberede meg, fortsatte 28-åringen.
Nå går turen til Frankrike, hvor det blir nye turneringer.

Tok sjansen

Eikeri stod som nr. 4 på ventelisten til en kvalfiseringsplass til Wimbledon, og var avhengig av frafall. For å komme igjennom trengte hun at fire andre spillere trakk seg.
28-åringen tok sjansen, og dro allikevel til London hvor hun ankom søndag. Mandag fikk hun beskjed om at det var en plass til henne i single.
– Det er veldig gøy at jeg har kommet inn. Jeg var såpass nære, og følte at det var verdt å ta turen. Men det var ingen garanti, sier Eikeri til Discovery mandag.
Les også: Ulrikke har ikke spilt gresskamp på ti år: Vil kvalifisere seg til Wimbledon
Det er første gang hun er med i kvalifiseringen, og tidligere har hun spilt to ganger i junior klassen i turneringen. Eikeri er rangert som nr. 246 i singles, og 136 i doubles på verdensrankingen.

Sett denne?

Se høydepunktene: Ruud klar for sin første kvartfinale på gress

Gonet Geneva Open
Ruud feide Paire av grusen i Geneve: – Mye gikk min vei
6 TIMER SIDEN
Gonet Geneva Open
Legger Roland Garros-grunnlaget i Genève: – Hovedfokuset er ikke å optimalisere for denne uken
9 TIMER SIDEN