Svitolina skulle egentlig ha spilt mot russiske Anastasia Potapova til sin første kamp på hardcourten Monterrey Open tirsdag. Den kampen blir ikke noe av.
«Jeg kommer ikke til å spille mot noen russiske eller hviterussiske spillere i Monterrey, eller noen annen turnering for den saks skyld, før våre organisasjoner gjør nødvendige tiltak», skriver 27-åringen på Twitter.
Wimbledon
Se høydepunktene: Casper Ruud videre til andre runde i Wimbledon
3 TIMER SIDEN
Samtidig gjør hun et poeng av at russiske idrettsutøvere ikke har skyld for Russlands invasjon av hjemlandet.
«Jeg vil hylle alle spillere, særlig russiske og hviterussiske, som på en modig måte har tatt avstand fra krigen. Deres støtte er viktig».
Svitolina er Ukrainas klart beste tennisspiller og ligger som nummer 15 på verdensrankingen. I 2018 vant hun WTA-mesterskapet.

Målet er å bringe oppmerksomhet

I et ekslusivt intervju med Discovery i forrige uke snakket Svitolina ut for første gang siden den russiske invasjonen av hennes hjemland.
– Å se ødeleggelsen av Kiev, all skytingen og bombingen – det er veldig tøft å se fra et utenfra perspektiv, men enda tøffere for de som er der. Jeg kan ikke tenke meg hvor vondt de må ha det, forttalte en tydelig berørt Svitolina.
Da var hun også klar på at hun ikke kommer til å reise tilbake til Ukraina med det første.
– For øyeblikket tenker jeg ikke noe på når jeg kan komme tilbake til Ukraina – jeg tenker kun på hvordan jeg kan hjelpe landet vårt. Målet vårt er å bringe oppmerksomhet rundt situasjonen i media slik at vi kan få stoppet dette, presiserer hun.
Videre fortelle hun også at hele situasjonen har fått en innvirking på henne mentalt og at det går ut over hennes treningshverdag. Før turneringen i Mexico sa hun også at alle hennes inntekter fra turneringen i Mexico og USA ville gå til den ukrainske hæren og humanitære behov.
(©NTB/Discovery)
Wimbledon
Tar med seg selvtillit videre i Wimbledon: – Føler meg bedre i år enn tidligere
3 TIMER SIDEN
Wimbledon
Historisk triumf for Ruud – videre til andre runde
6 TIMER SIDEN