36-åringen var på ferie i hjemlandet da Russland invaderte Ukraina. Når han har fått kona og barna i sikkerhet, har han planer om å reise tilbake til Kiev for å bidra i kampen mot russerne.
– Selvfølgelig vil jeg kjempe. Det er den eneste grunnen til at jeg prøver å reise tilbake, sier Stakhovskyj i et intervju med Sky Sports.
– Jeg meldte meg inn i reservestyrken forrige uke. Jeg har ikke noen militær erfaring, men har erfaring med våpen privat, fortsetter ukraineren.
Wimbledon
Jannik Sinner - Mikael Ymer - Wimbledon høydepunkter
12 MINUTTER SIDEN
Serhij Stakhovskyj er et kjent navn i tennisverden. 36-åringen har en 31. plass på ATP-rankingen som karrierebeste og vant fire ATP-titler i løpet av sin profesjonelle karriere.
Nå håper han at europeere protesterer mot Russland når de har muligheten.
– Det utgjør en enorm forskjell for våre styrker at de vet at de ikke står alene, i alle i mediebildet.
Samtidig skulle den Kiev-fødte tennisprofilen gjerne ha sett den samme støtten fra andre europeiske nasjoner tidligere. Ukraina og Russland har vært i en konflikt siden 2014, da Russland annekterte halvøya Krim.
– La oss være realistiske her. Det har vært åtte år med krig mot Russland. Hvor har alt dette vært de siste åtte årene? spør 36-åringen.

Flere sanksjoner i idretten

Etter Russlands invasjon av Ukraina, har flere idretter reagert med ulike sanksjoner. Champions League-finalen skulle etter planen spilles i St. Petersburg, men ble flyttet til Paris på grunn av konflikten.
Flere klubber har brutt sponsoravtaler med russiske selskap, blant annet Manchester United. Tidligere lørdag ble det også klart at både Polen og Sverige vil nekte å spille mot Russland i playoff-kampene til fotball-VM.
I tillegg ønsker NIF utestengelse av all russisk og hviterussisk idrett.
Stakhovskyj tror idretssanksjonene vil svi hos den russiske presidenten, Vladimir Putin.
– Selvfølgelig vil det smerte ham. Det vil smerte hans personlighet. Det vil smerte hans imperialistiske logikk at han ikke kan vise verden hans store russiske nasjon.
Ukraina fikk også støtte fra en av Russlands største profiler i tennisverden. Andrey Rublev kom med et tydelig budskap etter kampen semifinaleseieren I ATP 500-turneringen i Dubai:

Den russiske stjernen med markering mot invasjonen av Ukraina

Wimbledon
Maria Sakkari - Viktoriya Tomova - Wimbledon høydepunkter
37 MINUTTER SIDEN
Wimbledon
Maja Chwalinska - Alison Riske-Amritraj - Wimbledon høydepunkter
38 MINUTTER SIDEN