Naomi Osaka - Markéta Vondroušová 0-2 (1-6, 4-6)
Den japanske tenisstjernen har hatt en lengre pause fra tennissirkuset etter at hun bestemte seg for å droppe Roland-Garros tilbake i mai.
Tokyo 2020
Måtte smertelindres i OL-exiten – usikker før US Open
01/08/2021 KLOKKEN 01:30
I de to første rundene var det ingen tegn til at Osaka hadde vært borte fra courten over en måned. Tvert imot så det ut som japaneren skulle kjempe om OL-tittelen.
Slik ble det ikke. I dag røk vedenstoeren etter å ha tapt i strake sett mot tsjekkiske Markéta Vondroušová. Vondroušová er på sin side ranket som nummer 42 i verden.
Først forlot Naomi Osaka arenaen uten å snakke med pressen, men returnerte og innrømte at dette tapet var " vondere enn andre".
– Jeg burde være vant til presset, men det er større på grunn av pausen min, sa Osaka videre.
Markéta Vondroušová, som leverte en av karrierens største prestasjoner, hadde stor sympati for hennes japanske motstander.
– Det er tøft for henne å konkurrere i OL på hjemmebane. Jeg klarer ikke å forestille meg det presset hun har, sa Vondroušová.
LES OGSÅ: Historisk OL-gull til Bermuda: – Ganske surrealistisk

Åpen om angst og depresjon

Naomi Osaka er blant de største sportsprofilene i Japan. Under åpningsseremonien var det hun som fikk det ærefulle oppdraget av å tenne OL-ilden.
Men de siste årene har på ingen måte vært rosenrøde for japaneren med fire Grand Slam-titler i bagasjen.
Tidligere i år avslørte tennisstjernen at hun har slitt med depresjon helt siden 2018.
– Siden US Open det året har jeg slitt med depresjon. Alle som kjenner meg vet at jeg er introvert og ikke en naturlig TV-personlighet. Ofte bruker jeg hodetelefonene mine offentlig for å dekke over den verste sosiale angsten.
– Selv om tennispressen stort sett bare har vært snill med meg, så opplever jeg at angsten bølger innover meg før jeg skal snakke med journalister, fortsatte hun.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Bencic (SUI) mot Voundrousova (CZE) - Tennis – OL-høydepunkter
31/07/2021 KLOKKEN 16:23
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Svitolina mot Rybakina - Tennis – OL-høydepunkter
31/07/2021 KLOKKEN 13:15