• Se Casper Ruud i Indian Wells fra 10. mars på discovery+og Eurosport.no
I begge turneringene står verdens åtte beste tennis-spillere, inkludert Ruud på startlisten. Selv om motstanden blir tøff for nordmannen, ser han likevel frem til å teste formen mot de aller beste.
– Det blir gøy og spennende. Alle spillerne som er ranket foran meg er meldt på både i Indian Wells og Miami. Så får vi se om jeg klarer å vinne noen kamper og komme meg til de rundene hvor jeg kan møte disse toppspillerne, sier Ruud til Discovery.
Wimbledon
Felix Auger-Aliassime - Maxime Cressy - Wimbledon høydepunkter
8 TIMER SIDEN
23-åringen spilte turneringen i Indian Wells i California for ikke alt for lenge siden. På grunn av pandemien ble turneringen flyttet fra mars i fjor til oktober 2021. Da røk han ut i fjerderunden for argentinske Diego Schwartzman. Og nå er målet før årets Indian Wells satt.
– Jeg gleder meg til å komme tilbake igjen. Det er et fantastisk sted, med stor tennisinteresse og et sted som er veldig bra for oss spillere. Jeg håper jeg kan gå et steg lenger enn i fjor, da kom jeg til en fjerderunde, så en kvartfinale vil være et naturlig mål i år, mener Ruud.

– Kan gå enda lenger

Discoverys tennisekspert Ola Bentzen mener Ruuds mål høres fornuftig ut.
– Det er et realistisk mål. Han var jo der oppe i fjor høst og det er det nivået han ligger på når han er på sitt beste. Og det kan gå enda lenger, sier Bentzen som understreker at trekningen er alltid viktig. Hvem Ruud vil møte i California i første runde blir offentliggjort tirsdag.
Bentzen mener Ruud er bedre forberedt til Indian Wells enn det han var til Davis Cup.
– Etter at han trakk seg fra Rio de Janeiro på grunn av magestrekken, tok det lengre tid før han var tilbake på trening enn det man trodde først og han fikk trent ganske lite før Davis Cup. Men etter tennisen i Davis up, så lenge han holder seg skadefri, så er Casper bedre forberedt inn mot denne turneringen.
Så du denne?(artikkelen fortsetter under)

Casper Ruud: – Forstår ikke poenget med den regelen

«Den femte Grand Slam»

– Har det noe å si at det skal spilles ute igjen - etter innendørs i Davis Cup for Ruud?
– Casper trives nok best ute. Det å møte Bublik (Aleksandr) innendørs visste vi at var vanskelig. Det er mye lettere å serve bra innendørs og spille offensiv tennis på grunn av blant annet ingen vind, mener Bentzen.
Indian Wells, også kalt BNP Paribas Open, hadde sin første turnering i 1976. Britiske Cameron Norrie vant i fjor og kapret de 1000 poengene.
– Indian Wells er ansett som den største turneringen etter Grand Slam-ene. Noen kaller den også for «den femte Grand Slam». Den ligger spesielt til i ørken, med flott anlegg og en turnering med mye prestisje. Miami er og veldig fint, hvor de fikk en ny stadion for ikke alt for lenge siden, sier Bentzen.

Hva skjer med Djokovic og Medvedev?

Verdenstoer Novak Djokovic blir mest sannsynlig ikke å se i Indian Wells og Miami Open på grunn av at han er uvaksinert mot korona-viruset.
Etter kampen mot italienske Lorenzo Musetti i Dubai Tennis Championships mandag forrige uke spurte en reporter, ifølge Desert Sun, om verdenstoeren forventet å spille i California.
– Sånn det er nå, nei. Jeg kan ikke dra, og kommer meg ikke inn i USA. Men la oss vente å se hva som skjer. Kanskje ting forandrer seg i ukene fremover, svarte serberen.
Det er også usikkerhet rundt verdensener og russer Daniil Medvedevs deltagelse, grunnet situasjonen mellom hans hjemland og Ukraina.
Så du denne?

Ruud irritert på tilskuere – ga klar beskjed til dommeren

Wimbledon
Vrien motstander venter Ruud: – Veldig, veldig tøff andre runde
8 TIMER SIDEN
Wimbledon
Rasende Kyrgios videre i Wimbledon – kalte dommeren en tyster
8 TIMER SIDEN