• 05.00 natt til tirsdag på discovery+! Lad opp til Casper Ruuds Australian Open-kamp. Sikre deg tilgang her
Det er under et halvt år til OL, men fortsatt er det uklart om Casper Ruud kommer til å reise til Tokyo i juli.
Snarøya-gutten har planen klar de neste månedene, og velger et uvant turneringsopplegg sammenlignet med tidligere, men de neste ukene vil gi Ruud gode svar på OL-spørsmålet.
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
9 TIMER SIDEN
En av utfordringene er at OL vil kollidere med viktige turneringer i Europa. En reise til Tokyo vil gå på bekostning av en ATP 500-turnering i Hamburg, der Ruud kom til semifinale i fjor, og en ATP 250-turnering i Kitzbühel.
– Det vil være bra for meg å spille, men jeg må ofre dem hvis jeg skal spille OL. Jeg må føle at jeg har råd til det, sier Ruud til Eurosport.no.
LES OGSÅ: Ruud avviser ryktet om seg selv
Saken fortsetter under videoen:

Ruud trente med Nadal: – Prøver å nyte hvert minutt

Spørsmålene som må besvares

Med «råd» snakker ikke Ruud om det økonomiske, men om han har råd til det rankingmessig. OL gir ikke rankingpoeng i motsetning til de andre turneringene som spilles samtidig. Dette kan dermed gjøre at han går glipp av viktige poeng, samtidig som konkurrenter kan passere han på verdensrankingen.
Tidligere i OL-sammenheng har det blitt delt ut rankingpoeng, men det vil ikke skje i Tokyo.
– Det er litt synd for spillerne. Det kan hende det blir mindre attraktivt når man vet at det går ATP 500 og ATP 250, sier Ruud.
Det vil derfor være helt avgjørende for Team Ruud at nordmannen har en ranking som er så god at han tåler å være uten nye rankingpoeng i noen uker.
Ruud understreker at det er vanskelig å si hva som er den kritiske grensen med tanke på hans ranking.
– Det er nok rundt 30-tallet. Det er der jeg ligger nå. Det er ikke så lett å sette et nummer, sier han.
  • 05.00 natt til tirsdag på discovery+! Lad opp til Casper Ruuds Australian Open-kamp. Sikre deg tilgang her

Må vise seg nå

Den andre faktoren, som har en viss sammenheng med rankingen, er hvordan han gjør det på hardcourt. Det er underlaget det skal spilles på i Tokyo.
Allerede de neste ukene vil vi vite mye mer om Ruuds hardcourt-form ettersom 22-åringen er travelt opptatt på nettopp det underlaget i Melbourne i disse dager.
– Det har litt med hvordan jeg gjør det på hardcourt. Hvis jeg føler jeg kanskje kan vinne kamper og gå noen runder vil jeg dra, sier han.
Fristen for påmelding pleier å være rundt seks uker før turneringsstart, så trolig vil en endelig OL- avgjørelse komme etter Roland-Garros i juni.
Ruud legger ikke skjul på at han garantert blir å se i OL-sammenheng i fremtiden. Om tre år arrangeres OL i Paris. Da skal grusbanene han trives så godt på tas i bruk.
– Det blir forhåpentligvis et stort høydepunkt i min karriere. Jeg tror det personlig vil bli viktigere enn det som er nå, men det kan være viktig å ha vært med i et OL før det for å se hvordan det er. Det kan være viktig erfaring som spiller inn, sier han.
  • 05.00 natt til tirsdag på discovery+! Lad opp til Casper Ruuds Australian Open-kamp. Sikre deg tilgang her
Tennis
Nadal åpner opp om rivalens karriereslutt: – En del av mitt liv forlot med ham
13 TIMER SIDEN
Tennis
Nominert til flere ATP-priser
I GÅR KLOKKEN 18:18