• Se finalen i Roland-Garros søndag kl. 15.00 på Eurosport Player og Eurosport 1
Han møter enten Rafel Nadal eller Juan Martin del Potro i finalen søndag.
Kampen startet jevnt men det var Thiem som gikk av med seieren. Rolad-Garros eventyret er derfor over for Cecchinato. Sluttsifrene ble 5-7, 6-7 og 6-1. Dette var hans tredje semifinale, hvor han har tapt de to foregående.
Tennis
Ruud kriget seg videre til kvartfinale i Seoul
2 TIMER SIDEN

– Grustennis av ypperste merke

Det var italieneren som startet første game. Etter tredje game stod det 1-2 til Thiem.
– Han ser god ut nå og er en farlig mann for turneringen. Han jager sin første seier her i Roland-Garros, sa Eurosports tenninsekspert Christer Francke.
Etter det sjette gamet stod det 2-4 men Cecchinato tok igjen Thiem og det var lenge 5-5. Thiem vant til slutt åpningssettet 5-7.
– Dette var grustennis av ypperste merke. Gutta kjørte hverandre rundt og det var lite feil, mye førsteserver inn, Thiem som ledet break up og ble tatt igjen. Så brøt han tilbake og tok settet med 7-5, som var fortjent, sa Francke.

Intenst andre sett

Andre sett starter like jevnt og etter andre game stod det 1-1.
– Det er så høyt nivå på tennisen at forskjellen på en på den rankingen er ikke så stor. Checcinato er bedre enn den rankingen. Han er en topp ti spiller slik som han har spilt her i Roland-Garro.
Gamene gikk frem og tilbake mellom de to grusspillerne og etter åttende game stod det 4-4.
Andre sett endte i et vanvittig tiebreak. Thiem så ut til å ha full kontroll, men Cecchinato kom seg unna tre settballer og kom tilbake i tiebreaket. Italieneren skuslet vekk settballer og Thiem fikk hentet seg inn, og etter en intens duell vant han tiebreaket 12-10 og det stod 2-0 i sett.
– Det var fantastisk tennis og jevnere blir det ikke. Han hadde 6-3 i tie-breaket. Han spilte helt perfekt. Så bremser han litt og blir tatt igjen. Det vipper litt frem og tilbake før Thiem endelig tar det settet. Han hadde noen settballer mot seg. Det kunne stått 1-1 i sett, men favoritten tok det, sier Eurosports tennisekspert Christer Francke.
Siste sett ble en parademarsj for Thiem og han vant 1-6. Han er da klar for sin første Grand Slam-finale.
  • Se finalen i Roland-Garros søndag kl. 15.00 på Eurosport Player og Eurosport 1
Eugene Korea Open Tennis Championships
Seiler opp som favoritt før ny turnering: – Kan fint vinne hele greia
8 TIMER SIDEN
Tennis
Ruud klar for ny turnering – sikter seg inn på ATP-sluttspillet
26/09/2022 KLOKKEN 06:34