Toppspillerne i tennis tjener millioner av kroner i året. For spillerne som er rangert utenfor top 250, er situasjonen en ganske annen. Inntektsgrunnlaget påvirkes naturlig nok ekstra nå som sporten er satt på vent på grunn av koronakrisen.
Derfor ønsker nå tre av tennisens største stjerner, Novak Djokovic, Roger Federer og Rafael Nadal, å få på plass en hjelpepakke til spillere som er rammet økonomisk. Det melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.
En lekket beskjed fra Djokovic til kollegene på ATP-touren vitner om størrelsesordenen på det økonomiske tiltaket. Ifølge forslaget skal alle top-100-rangerte singlespillere og alle top-20-rangerte doublespillere bidra til å lage en hjelpepakke på rundt 42 millioner norske kroner.
Davis Cup
Usikker fremtid for det norske tennishåpet: – Det har vært tøft
4 TIMER SIDEN
Dette betyr i så fall at også Casper Ruud, som er rangert som nummer 36 i verden, kommer til å bli invitert til å bidra til prosjektet.
Summen skal gis til Player Relief Fund, som hjelper tennisspillere med økonomiske utfordringer.
Trioen har i tillegg foreslått at premiepengene fra World Tour-finalen i London, hvis den blir gjennomført i november og desember, skal gå til Player Relief Fund.
(©NTB)
Fikk du med deg denne?

– Jeg har prøvd å glemme det. Det er litt bittert

Davis Cup
Slik spilles Norges viktige Davis Cup-oppgjør
I GÅR PÅ 13:25
Davis Cup
Norgesmesteren har trent mye med verdensstjernen: – En veldig lærerik opplevelse
I GÅR PÅ 12:13