Den 20-årige latvieren var femteseedet i årets utgave av den gjeveste grusturneringen i tennis. Hun måtte se seg slått 7-5, 6-3 av ukrainske Kateryna Kozlova.
Anastasia Myskina var den første tittelforsvarer som tapte i 1. runde i Roland-Garros. Det skjedde i 2005. Kozlova er nummer 66 på verdensrankingen.
Tennis
Polens tennispresident trakk seg etter beskyldninger om overgrep
24/11/2022 KLOKKEN 18:06
– En fantastisk følelse, sa hun etter sin bragdseier. Hun har aldri tidligere slått en spiller rangert blant de 30 beste.
Alle Grand Slam-turneringer sett under ett er det sjette gang tittelforsvareren i kvinneklassen blir slått ut i første runde.

Venus-smell

Tidligere søndag forsvant også veteranen Venus Williams ut i første runde. Den 9.-seedede amerikaneren ble slått 6-4, 7-5 av kinesiske Wang Qiang.
Williams har spilt topptennis siden 1997, men det er første gang hun ryker ut i 1. runde i to Grand Slam-turneringer på rad. I Australian Open tapte hun for Belinda Bencic.
– Det er ingen perfekte dager i tennis. Man må være klar til å prestere selv om formen ikke er på topp, sa amerikaneren.
– Hun ble bare bedre og bedre utover i kampen, sa Williams om Wang.

Konta ut

Britenes håp Johanna Konta forsvant også ut. Hun ble utspilt av Julia Putintseva fra Kasakhstan og slått i strake sett.
– Jeg fant aldri rytmen, sa Konta.
4.-seedede Jelina Svitolina tok seg videre, men hun lå under 1-5 i første sett før hun vendte til 7-5, 6-3 over Ajla Tomljanovic.
I klassen for menn vant 2.-seedede Alexander Zverev på imponerende vis over Ricardas Berankis på bare 69 minutter og for tap av bare fire game. Det endte 6-1, 6-1, 6-2.
4.-seedede Grigor Dimitrov slo egyptiske Mohamed Safwat, som fikk bare en times varsel før han steppet inn for skadde Viktor Troicki som «lucky loser» fra kvalifiseringen. Han er første egypter i en Grand Slam-turnering på 22 år, men fikk bare spille tre sett.
(©NTB)
Tennis
Vil tilbake til toppen etter turbulent sesong: – Veldig motivert
24/11/2022 KLOKKEN 09:08
Nitto ATP Finals
Returnerer til Australian Open: – Er så glad
24/11/2022 KLOKKEN 08:56