Det skriver blant andre BBC fredag.
27-åringen, som er ranket på 50.-plass i verden og har representert Storbritannia i Davis Cup, skal ha blitt fortalt forrige uke at en dopingprøve i april ga utslag for bruk av kokain.
– Dette er en veldig vanskelig dag for meg, og jeg ønsket å komme hit og fortelle dere dette ansikt til ansikt, sa Evans på en pressekonferanse fredag før han forklarte situasjonen.
Davis Cup
Verdenstieren sendte Norge videre i Davis Cup
14 TIMER SIDEN
– For et par dager siden ble jeg gjort oppmerksom på at jeg i april testet positivt på kokain i en dopingtest. Det er veldig viktig at dere får vite at dette ble tatt utenfor konkurranse og i en sammenheng som ikke hadde noe med tennis å gjøre. Jeg gjorde en tabbe og må møte konsekvensene, fortalte han og påpekte at hans bruk av kokain ikke er akseptabel.
Sist gang Evans spilte konkurransetennis var 10. juni. Den gang måtte han trekke seg med en skade i låret.
– Jeg har skuffet mange mennesker. Min familie, min trener, mitt lag, sponsorer, det britiske landslaget og mine fans. Jeg kan ikke annet enn å beklage fra bunnen av mitt hjerte. Dette har blitt en ekstremt trist og ydmykende episode. Jeg håper dere forstår at jeg ikke vil svare på noen spørsmål, og jeg vil takke for deres støtte gjennom min karriere fram til nå, gjennom gode og vonde tider.
(saken fortsetter under)

Casper Ruud-intervjuet som ble sendt ut til Europa

– Han har vært en idiot

Tenniskommentator David Law er på ingen måte imponert over det Evans har gjort.
– Dan Evans har gjort et håpløst og dumt valg. Han har vært en idiot. Det vet han. Han fortjener å bli straffet. Han vil bli det. Det vil svi, skriver han på Twitter.
– Personlig håper jeg at han har lært etter at han har sonet straffen, og at han tar seg sammen og gjør et comeback. Han er 27 år, skriver han.
(©NTB/Eurosport.no)
Davis Cup
Usbekistan reduserte mot Norge – fortsatt spenning i Davis Cup
15 TIMER SIDEN
Davis Cup
Se matchballen til Casper Ruud mot Usbekistan
I GÅR PÅ 17:47