– Det som har gjort at jeg har bestemt meg for å legge toppsatsingen til side er først og fremst det økonomiske. Det kreves enorme sponsortilskudd og økonomisk støtte, og dette har ikke vært så lett i det siste.
Det sier Melanie Stokke i den nyeste episoden av "Finalene vi husker" på Dplay.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
4 TIMER SIDEN
Det var NRK som omtalte saken først.

Isolert i Spania

Stokke har kun noen hundre plasser opp til de aller beste tennisspillerne i verden, og er per juni 2020 rangert som nummer 456 på WTA-rankingen.
Da tennisproffen var 15 år gammel flyttet hun til Spania for å satse for fullt på sporten hun elsker. Koronasituasjonen de siste månedene har ført til at 23-åringen har sittet mye isolert i huset i Spania, noe som har ført til en nedangående mental innstilling.
– Jeg var isolert i Spania og gjorde alt jeg kunne for å bli best der, men nå kjenner jeg at jeg trenger å føle litt mer glede, forteller en åpenhjertig Stokke.
– Jeg tar nå en pause fra profflivet, både fra livet i Spania og ved å droppe å gå ut i touren med en gang. Det betyr ikke at jeg har lagt racketen helt på hylla, for jeg ønsker fortsatt å trene tennis og jobbe som deltidstrener på Nordstrand, legger hun til.

– Et røft sirkus

Melanie Stokke peker også på flere aspekter ved profflivet som avgjørende for at hun nå trekker seg tilbake.
– Det er først og fremst en stor ofring fra familie og venner. Du er hele tiden ute og reiser fra land til land, så det blir ekstremt lite tid til avkobling. Det er et røft sirkus, så du må være veldig flink for å klare å disponere tiden ordentlig, sier Stokke.
For mens flere av spillerne rundt topp 100 tjener gode penger på profflivet, er Melanie Stokke altså nødt til å ofre mye - både penger og fritid.
– Det er veldig urettferdig, Det er en hverdag der mye kreves for å bli best, og der det er vanskelig å slå gjennom.
Se intervjuet med Melanie Stokke her.

– Profflivet er et røft sirkus

Tennis
Passerte «tidenes beste»: – Burde få ganske store overskrifter
I GÅR PÅ 09:38
Tennis
Australian Open kan gå uten verdenseneren
I GÅR PÅ 09:11