Mens den australske rebellen Nick Kyrgios tok seg av Daniil Medvedev trente Ruud og Nadal under onkel Tonis ledelse på en av banene ved siden av.
– Spillefri dag i Roma, men trening må gjøres. Og da gjør man det med selveste Rafa Nadal 1,5 time på grusen er akkurat unnagjort og onkel Toni har alltid gode tips å komme med, skrev Ruud på sin hjemmeside på Facebook.
Nadal har de siste ti årene vært «kongen» på grusen. Han har likevel slitt i de siste store turneringene i Barcelona og Madrid. I sin annenrundekamp skal Nadal ut mot franske Jeremy Chardy.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
14 TIMER SIDEN
Kyrgios sikret seg plass i 2. runde med seier 6-3, 3-6, 6-3 over Medvedev tirsdag. Kyrgios og Medvedev er begge solide og meritterte spillere. Russeren var før turneringen nummer 14 på ATP-rankingen
Kyrgios er kanskje mest kjent for sine utbrudd og ablegøyer på banen. Australieren er for tiden ranket som nummer 36 i verden.
Den 24 år gamle australieren brøt tirsdag Medvedevs annet servegame og tok hjem førstesettet med 6-3. Han viste seg fra en leken side og bød publikum på mange gode slag. Spesielt stoppballene var imponerende.
Mellom første og annet sett fikk Medvedev behandling for en vond rygg.
Kyrgios mistet litt av fokuset i sett nummer to. 23 år gamle Medvedev kom mer med i kampen og dro i land settet med 6-3.
Kyrgios var derimot tilbake i flytsonen igjen i det avgjørende tredjesettet og brøt direkte til 2-0. Han så seg aldri tilbake og vant settet 6-3.
Casper Ruud sa til NTB mandag at uansett hvem han møter i 2. runde ville det bli en tøff motstander.
– Begge er toppspillere og i verdensklasse, så det blir en stor utfordring for meg. Det er kanskje gunstig at det er på grus i hvert fall, sa Ruud om Kyrgios og Medvedev.
(©NTB)
Sett denne?
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
17 TIMER SIDEN
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
I GÅR KLOKKEN 14:59