• Fra 1. januar kan du følge Casper Ruud og resten av de det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no
Davis Cup er på mange måter tennisens svar på VM. Turneringen er verdensomspennende, spilles i ulike land og trekker et stort publikum. For mange tennisspillere er deltakelsen i Davis Cup en stor mulighet for å vise seg fram på den store scenen, mens for de store stjernene er dette en av få sjanser til å hevde seg med flagget på brystet.
Sik som resten av tennissporten, er det også et ønske om en utvikling og en "modernisering" av Davis Cup.
Wimbledon
Bøtelagt etter skandalescener
30 MINUTTER SIDEN
Nå øyner arrangørene, ITF og Kosmos, en mulighet for å flytte hele sluttspillet på nøytral grunn - til tennisanlegget i Abu Dhabi. Gruppespillet planlegges å gå av stabelen i fire ulike europeiske byer, mens kvartfinalene, semifinalene og finalene skal ta plass i Emiratene.
Disse tankene har fått flere til å reagere, inkludert den tidligere verdenseneren Andy Murray.
– Jeg er bekymret for Davis Cup, innleder han.

Hjemmepublikum

Senest i midten av desember var Andy Murray, som nå kjemper seg tilbake i tennistoppen etter noen skadeplagede perioder, på plass i Abu Dhabi for å delta i Mubadala World Tennis Championship.
Skotten kom helt til finalen, etter at han blant annet slo ut Rafael Nadal i semifinalen i to strake sett. I finalen ble russiske Andrey Rublev for sterk.
Andy Murray har ikke et vondt ord å si om publikum i Abu Dhabi, men ønsker å utfordre ideen om å flytte sluttspillet til et nøytralt land. Dette ødelgger deler av sjarmen med Davis Cup, mener 34-åringen fra Glasgow.
– Jeg har spilt i Abu Dhabi flere ganger og jeg har alltid følt at publikum har vært til stede og støttet meg. De har vært engasjerte, så det har vært kjempebra. Jeg sier ikke at det ikke går an å arrangere Davis Cup der og få en god atmosfære, men det blir bare ikke det samme uten skikkelig hjemmesupportere, sier han.
Murray er også klar på at han har opplevd dårlig atmosfære i Europa også.
– Jeg har også opplevd å spille Davis Cup i Spania, et land som elsker tennis. Jeg spilte Davis Cup i Spania for noen år siden, der vi (Storbritannia) spilte kamper mot både Nederland og Kazakhstan, og det var nok kanskje den verste atmosfæren jeg noensinne har opplevd.
– Jeg tenker at det er nettopp det fanatastiske hjemmepublikummet som gjør at Davis Cup fungerer så bra. Det har nok vært det som har utmerket seg mest for oss spillere og som gjør at Davis Cup er så populært, fortsetter Murray.

– Ikke noe med Abu Dhabi å gjøre

Planene er ikke spikret, og Andy Murray, som per dags dato er rangert som verdens 134. beste tennisspiller, undrer hvorvidt det europeiske publikummet kommer til å reise til Emiratene om sluttspillet avholdes der.
– Så ja, jeg bekymrer meg litt for for Davis Cup, men det har ikke noe med Abu Dhabi å gjøre. Det var et problem i Spania også. Jeg er bare usikker om nok tennisfans kommer til å reise på kampene om sluttspillkampene legges hit.
– Om Spania og Russland møtes i finalen, kommer dere til å klare å få nok spanske og russiske fans over for å se kampen? Jeg er usikker, og det er det jeg er bekymret for.
Sett denne?

Slik beskriver Casper Ruud den eventyrlige 2021-sesongen

Wimbledon
– Når skal Kyrgios lære?
34 MINUTTER SIDEN
Wimbledon
Se hendelsen: Her spytter han mot fanen
35 MINUTTER SIDEN