Det er 55 år gamle Patrick McEnroe som spår store år i vente for 22-åringen fra Snarøya. McEnroe skriver følgende på Twitter:
«I løpet av 2024 vil Casper Ruud ha en Roland-Garros-tittel.»
Rakuten Japan Open Tennis Championships
Skuffet i kvartfinalen – får spansk motstander i Japan Open
EN DAG SIDEN
Patrick McEnroe er lillebroren til John McEnroe – mannen som var kaptein for resten av verden i årets utgave av Laver Cup. Patrick var på sin side visekaptein, og fikk dermed sett Casper Ruud fra sidelinjen da han slo Reily Opelka i åpningskampen.
McEnroe står selv med én seier i Roland-Garros. Tilbake i 1989, tok amerikaneren seieren i double sammen med Jim Grabb. Patrick McEnroe var på sitt høyeste ranket som den tredje beste double-spilleren i verden, og har hatt stor suksess som Davis Cup-kaptein for USA etter at han la opp som spiller. 55-åringen hadde rollen i ti år før han trakk seg tilbake i 2010.
  • Følg Indian Wells fra torsdag på av på Eurosport.no og discovery+.
Casper Ruud har gode forutsetninger for å gjøre det bra i den franske Grand Slam-turneringen. Nordmannen regnes for å være en av verdens aller beste grusspillere. I 2021 røk 22-åringen ut i 3. runde mot spanske Alejandro Davidovich Fokina.
LES OGSÅ: Ruud klatrer i Torino-racet

Flest ATP-titler i år

McEnroe skrev meldingen 2. oktober. Det var samtidig som Casper Ruud lekte seg videre i ATP 250-turneringen i San Diego i møte med italienske Lorenzo Sonego.
Det norske tennisesset skulle vise seg å gå hele veien i USA. I finalen hadde han full kontroll mot britiske Cameron Norrie, og vant med de knusende sifferne 6-0 og 6-2. Med seieren i San Diego tok Ruud sin sjette ATP-tittel totalt og den femte så langt denne sesongen.
Casper Ruud blir med det den første til å ta fem titler i årets ATP-tour. Dette var også nordmannens første ATP-tittel på et annet underlag enn grus. Tidligere i år har 22-åringen vunnet ATP 250-turneringer i Kitzbühel, Gstaad, Båstad og Genève. I tillegg står han med en tittel fra Buenos Aires i 2020.
Neste uke skal Ruud spille i Master 1000-turneringen Indian Wells i California.
LES OGSÅ: Tok sin sjette ATP-tittel: – En av mine beste kamper
Eugene Korea Open Tennis Championships
Se høydepunktene: Ruud tapte for japaner i kvartfinalen i Korea Open
I GÅR KLOKKEN 11:25
Tennis
Sjokktap for Ruud i Sør-Korea
I GÅR KLOKKEN 08:03