• Se «Casper Ruud mot Norge» fra klokken 10.00 på søndag på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!

Søndag er det igjen klart for liveidrett på norsk jord med tennisturneringen «Casper Ruud mot Norge», hvor 16 av Norges beste mannlige tennisspillere skal utfordre Casper Ruud. Eurosports tennisekspert, Ola Bentzen, er fornøyd med at det endelig sendes live tennis.

Tennis
Bli med på innsiden: Slik er Casper Ruuds hverdag
2 TIMER SIDEN

– Det blir utrolig gøy. Vi har vært sultne på det lenge, både kommentatorer og fansen som ikke har hatt noe tennis eller liveidrett på TV de siste månedene, sier Bentzen.

Casper Ruud vil blant annet møte Viktor Durasovic, som er Norges nest beste tennisspiller, samt Herman Hagen Høyerål, Lucas Lillengen og Leyton Rivera fra det norske Davis Cup-laget.

Turneringen vil spilles i et litt annerledes format, i et 16 tablå hvor det er best av tre matchtiebreak, mens i finalen spilles det best av fem.

– Det er litt nytt, men det har jo vært arrangert mange varianter på lavere nivå. På det nivået som Casper vanligvis spiller på, så er det ikke så vanlig.

På grunn av koronapandemien i verden vil det bli mindre muligheter til å reise mellom landene i år for å arrangere turneringer. Derfor tror Bentzen vi kommer til å se mer av dette formatet hvor man spiller nasjonalt og konkurrerer på hjemmebane flere steder rundt om verden.

Noe av det samme gjøres også i Østerrike, hvor Dominic Thiem sammen med 16 menn og åtte kvinner, vil spille en turnering bak lukkede dører.

– Det viktigste er bare å få spille. Det er litt annerledes å få spille kamp, enn å bare trene. I tillegg så vises den på TV og er direktesendt. Det kan gi en liten ekstra nerve, selv om det ikke er helt likt. Men det er litt annerledes enn å bare trene, å få kjenne på den match-følelsen.

Bentzen forventer også et høyere nivå enn det er i NM.

– Ja, for du får samlet alle de beste. I NM så er det et større tablå, her er det kun landslagsspillerne som er med. I NM så kan det være Casper ikke er med fordi han er med på ATP og andre spillere er på college, så kanskje en av tre er med i NM. Nå får alle de beste samlet seg, så det er et høyere nivå, sier tenniseksperten.

Sendingen starter klokken 10.00 søndag og kan sees på Dplay og Eurosport Norge.

Fikk du med deg denne?

Derfor skroter Casper Ruud «sjampisen» på 17. mai

Tennis
Ruud i karantene – her er hans TV-tips
21 TIMER SIDEN
Tennis
Holder seg på rommet 19 timer i døgnet – slik er Ruuds hverdag
20/01/2021 PÅ 13:28