Tennis

Slik blir Ruuds plan for å restarte sesongen før US Open

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Casper Ruud

Foto: Getty Images

AvEspen Tvedt | Stein-Erik Stormoen
22/07/2020 på 13:15 | Oppdatert 22/07/2020 på 13:15

Turneringen i Washington skulle etter planen være Casper Ruuds første offisielle siden alt ble stoppet i mars, men den ble avlyst.

  • Se tennis på Eurosport Player og Dplay! Sikre deg tilgang her!

Tirsdag kom nyheten om at turneringen som skulle gjenstarte sesongen etter den lange pausen grunnet koronaviruset, er avlyst. ATP-turneringen skulle vært avviklet i Washington mellom 14. og 21. august.

Tennis

Casper Ruud står fast på US Open-planen

I GÅR PÅ 06:08

– Det er jo selvfølgelig kjedelig, men ikke helt uventet. Vi hørte at det ble veldig dyrt å få arenaen i Washington spilleklar med reglene som gjelder for smittevern, sier Christian Ruud til Eurosport.

Avlysningen skapte usikkerhet omkring Grand Slam-turneringen US Open, som etter planen skal starte i New York noen uker senere, men USAs tennisforbund (USTA) rykket ut med en forsikring om at den turneringen vil bli avviklet som planlagt.

US Open skal starte 31. august, men uken før skal en annen turnering gjennomføres på anlegget i Flushing Meadows. Det er ATP- og WTA-turneringen som vanligvis avvikles i Cincinnati, men som i år er flyttet til New York.

– Etter hva vi forstår er det nå så godt som 100 prosent sikkert at det blir US Open, og Western and Southern Open, så da restarter vi sesongen der, sier Ruud.

Sistnevnte sendes for øvrig på Eurosport fra 22. august.

– Vi planlegger å bruke tiden godt, og har blant annet planer om å trene med Emil Ruusuvuori, sier Ruud.

21-åringen er Finlands beste tennisspiller, og ranket som nummer 101 i verden. Jevngamle Ruud ligger som nummer 36.

Western and Southern Open spilles i år i New York, og for første gang er Casper Ruud direkte kvalifisert til hovedtablået i de gjeveste turneringene på ATP Touren (Masters 1000).

Tennis

Rafael Nadal dropper US Open

I GÅR PÅ 06:06
Tennis

Madrid Masters i tennis avlyst

04/08/2020 PÅ 18:43
Relatert
Tennis
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen