Tirsdag kom nyheten om at turneringen som skulle gjenstarte sesongen etter den lange pausen grunnet koronaviruset, er avlyst. ATP-turneringen skulle vært avviklet i Washington mellom 14. og 21. august.
– Det er jo selvfølgelig kjedelig, men ikke helt uventet. Vi hørte at det ble veldig dyrt å få arenaen i Washington spilleklar med reglene som gjelder for smittevern, sier Christian Ruud til Eurosport.
Tennis
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
02/12/2021 PÅ 18:24
Avlysningen skapte usikkerhet omkring Grand Slam-turneringen US Open, som etter planen skal starte i New York noen uker senere, men USAs tennisforbund (USTA) rykket ut med en forsikring om at den turneringen vil bli avviklet som planlagt.
US Open skal starte 31. august, men uken før skal en annen turnering gjennomføres på anlegget i Flushing Meadows. Det er ATP- og WTA-turneringen som vanligvis avvikles i Cincinnati, men som i år er flyttet til New York.
– Etter hva vi forstår er det nå så godt som 100 prosent sikkert at det blir US Open, og Western and Southern Open, så da restarter vi sesongen der, sier Ruud.
Sistnevnte sendes for øvrig på Eurosport fra 22. august.
– Vi planlegger å bruke tiden godt, og har blant annet planer om å trene med Emil Ruusuvuori, sier Ruud.
21-åringen er Finlands beste tennisspiller, og ranket som nummer 101 i verden. Jevngamle Ruud ligger som nummer 36.
Western and Southern Open spilles i år i New York, og for første gang er Casper Ruud direkte kvalifisert til hovedtablået i de gjeveste turneringene på ATP Touren (Masters 1000).
Tennis
Kina reagerer på boikott: – Er imot politisering av idretten
02/12/2021 PÅ 08:58
Tennis
Far og sønn Ruud nominert til flere priser: – Vi er stolte begge to
02/12/2021 PÅ 07:52