Etter å ha tapt 4-6 i det første settet og kommet under 0-2 i det andre, måtte Ruud gi seg med en skade. Han slo opp en hofteskade han pådro seg i US Open.
– Han måtte dessverre gi seg. Han løp opp skaden igjen på en droppball i det første settet. Han fikk behandling, men hofta ble bare verre og verre, og det var umulig å fortsette, sa far og trener Christian Ruud til NTB.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
I GÅR KLOKKEN 13:54
Ruud var storfavoritt hos spillselskapene til å vinne kampen i Sevilla. Det til tross for at Molcan kom fra 19 strake seirer. Ruud er nummer 143 på siste ATP-ranking, mens Molcan er nummer 538.
Nå reiser junior og senior Ruud tilbake til Mallorca, hvor 19-åringen for tiden trener på Rafael Nadals tennisakademi.
– Han følte seg bra både etter mandagens og tirsdagens kamper, men man må være skadefri skal man spille på dette nivået. Nå drar vi tilbake til Mallorca, og vi må få sett nærmere på omfanget av skaden, sier Ruud.

Dårlig start

Det norske tennistalentet fikk en dårlig start på kampen i turneringen han vant for to år siden. Ruud var tidlig i problemer og ble brutt av slovaken i det første gamet.
19-åringen kom litt bedre i gang i det andre gamet, men virket å slite med lengden på sine grunnlinjeslag, og han tapte også en del «enkle» poeng på såkalte upressede feil.
Han klarte derimot å redusere til 1-2 i egen serve. I det fjerde gamet fikk han første mulighet til å bryte motstanderens serve og utnyttet den til å redusere til 2-2.
Etter å ha tatt ledelsen 3-2 fikk Ruud problemer på ny. Det var nok på dette tidspunktet at han pådro seg skaden. Han tapte de to neste gamene og det sjuende blankt i sin egen serve.
Ruud tok seg videre til hovedturneringen i US Open, men var plaget med en hofteskade og røk ut i 1. runde. På stillingen 4-5 måtte nordmannen ha en medisinsk pause og få massasje på sin vonde hofte. Han klarte likevel ikke å hindre at slovaken tok hjem det første settet med 6-4.
Ruud ble også brutt i sitt første servegame i det andre settet og motstanderen kunne enkelt gå opp til 2-0. Da ga nordmannen seg.
Tirsdag røk Ruud også ut av doubleturneringen i Sevilla.
(©NTB/Eurosport.no)
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
I GÅR KLOKKEN 10:40
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
01/12/2022 KLOKKEN 14:59