• Se finalen i APT 1000 Masters Cincinnati mellom Milos Raonic og Novak Djokovic på Eurosport Player og Dplay lørdag klokken 19.00. Sikre deg tilgang her.
Der skulle Osaka egentlig møte Viktoria Azarenka, som nå er vinner av den prestisjetunge turneringen på walkover.
– Jeg er lei meg for å måtte trekke meg i dag med en skade, sa Osaka.
Tennis
Gliser av feriespørsmål: – Det kommer nok noen bilder
I GÅR PÅ 18:10
– Jeg strakk den venstre hamstringen i går under det andre settet, og det har ikke bedret seg utover natten slik jeg hadde håpet. Dette har vært en emosjonell uke, og jeg vil takke alle for deres støtte, sa hun videre.
Fredag sikret hun finaleplassen med seier over belgiske Elise Mertens med sifrene 6-2, 7-6 (7-5) i en kamp som varte litt over to timer.

Markering

I forkant av semifinalen var japaneren også sterkt i fokus. Osaka, som ifølge magasinet Forbes er verdens best betalte kvinnelige idrettsutøver, sluttet seg til de omfattende idrettsprotestene etter at afroamerikanske Jacob Blake sist helg ble skutt av politiet i Kenosha i Wisconsin.
– Jeg er en atlet, men først og fremst en svart kvinne. Og som en svart kvinne føler jeg at det er andre saker som krever umiddelbar oppmerksomhet framfor å se meg spille tennis, skrev Osaka på sosiale medier og ga beskjed om at hun ville trekke seg fra semifinalen.

Oppkjøring

Etter at turneringsledelsen deretter stoppet alt spill torsdag, sa Osaka ja til å spille kampen fredag. Det var tydelig at hun fikk problemer med hamstringen i 2. sett, men hun greide likevel å hale seieren i land.
Turneringen i New York er flyttet dit fra Cincinnati og fungerer som oppkjøring til Grand Slam-turneringen US Open. Det er en ATP Masters 1000-turnering for menn og WTA Premium 5-turnering for kvinner.
(©NTB)
Tennis
Reagerte på trommespilling under kampen: – Ble temmelig lei
I GÅR PÅ 17:51
Davis Cup
Forbannet Ruud sikret norsk avansement: – Blir litt hissig utpå der
I GÅR PÅ 17:25