10.-seedede Medvedevs seier på grusen i Monte Carlo må betegnes som svært overraskende. Samtidig har Djokovic trøblet mye i Masters 1000-turneringene i det siste.
Serberen har spilt glitrende og vunnet de tre siste Grand Slam-turneringene (Wimbledon, US Open, Australian Open). I Masters har han derimot røket ut før semifinalen tre ganger på rad (Indian Wells, Miami og Monte Carlo).
– Dette er bare den første turneringen på grus, og sesongen er lang. La oss se hvordan det går. Jeg er kanskje ikke alltid like jevn i spillet mitt, men jeg har klart å få ut det beste i Grand Slam-turneringene. Det vil jeg fortsette med, sa Djokovic etter tapet.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18

Nadal slet

Medvedev brøt Djokovics serve fem ganger på veien mot seieren.
– Dette er min beste kamp i karrieren. Kanskje ikke rent tennisfaglig, men jeg har nå for første gang slått verdenseneren. Det er helt utrolig, sa Medvedev.
I semifinalen møter han en annen overraskelsesmann, serbiske Dusan Lajovic, som ligger på 48.-plass på ATP-rankingen.
Gruskongen Rafael Nadal hadde også slitt å stri med i møtet med argentinske Guido Pella. I første sett lå spanjolen under 1-4, men for så å slå tilbake og vinne det 7-6 etter tiebreak.

Følte seg heldig

Med det var Nadal skikkelig på gang og vant annet sett overlegent 6-3. I semifinalen møter han enten Fabio Fognini fra Italia eller kroatiske Borna Coric.
– Det var en veldig tøff kamp. Heldigvis var jeg i stand til å snu det. Hadde han gått opp i 5-1, ville det vært nesten umulig. Det var et fysisk og mentalt slitsomt sett, spesielt etter at jeg mistet mine tre første servegame. Jeg var heldig som kom unna med det, sa Nadal.
32-åringen jakter sin 12. tittel i Monte Carlo Masters. Fredagens seier var hans 71. på 75 kamper i turneringen.
(©NTB)
Tennis
Passerte «tidenes beste»: – Burde få ganske store overskrifter
19/10/2021 PÅ 09:38
Tennis
Australian Open kan gå uten verdenseneren
19/10/2021 PÅ 09:11