Lørdag kveld ble trekningen foretatt. Casper Ruuds navn dukket opp sammen med Daniel Elahi Galan. 24-åringen fra Colombia er ranket som nummer 121 i verden.
Ruud er ranket som 25, men har fordelen av å være seedet som nummer åtte i denne turneringen.
Tennis
Eksperten etter overraskende Ruud-tap: – Kan ikke huske sist jeg så Casper så svak
3 TIMER SIDEN
– Jeg vil si at det er en veldig god trekning. Han har slått Galan tidligere. Colombianeren er ranket utenfor topp 100. Hvis Ruud vinner går han mot en kval-spiller. Det må jo være en gulltrekning, sier Eurosports tenniskommentator Svein-Espen Lindås Olsen.
Møtet mellom de to spillerne var på grusen i Houston i 2019 der Ruud tok seg til finalen. De to har også møttes i kvalifiseringen til både US Open og Roland-Garros i 2018. Nordmannen vant begge oppgjørene og har dermed en 3-0-ledelse i innbyrdes statistikk.
Før trekningen sa Christian Ruud følgende til Eurosport.no om hva man kan forvente av sønnen.
– Man må være litt beskjeden, men jeg håper han kan vinne kamper. Han kan vinne turneringen. Enkelt forklart er alle spillerne gode, men ingen er uslåelige, mener trener Christian Ruud.

Kan møte tidligere verdenstreer

Ruud vil møte en kvalifiseringsspiller, altså en spiller som ikke har høy nok ranking til å være direkte kvalifisert, dersom han går videre til 2. runde. Inntil videre er det ikke kjent hvem dette blir.
Det som er klart er at han potensielt kan møte andressedede Alexander Zverev hvis han vinner to kamper. Det vil eventuelt kunne bli en av Ruuds aller vanskeligste utfordringer i karrieren. Tyskeren er ranket som nummer syv i verden, men 23-åringen har tidligere vært verdenstreer.
Lindås Olsen får støtte av kollega Ola Bentzen.
– Det er en av de bedre trekningene han kunne ha fått de to første rundene. Det blir gøy om det blir et møte med Zverev etter hvert. Det er ikke umulig å slå han heller, sier tenniskommentatoren om en mulig kvartfinale mot Zverev.
– Blir det et møte med Zverev handler mye om serven til tyskeren og hvor godt Casper leser og returnerer den. Casper kan selvsagt vinne hvis han nøytraliserer serven til Zverev, mener Lindås Olsen.
Ruud kom til 4. runde i Australian Open, men måtte trekke seg etter en magestrekk.
Turneringen starter natt til tirsdag og vises på discovery+.
Western & Southern Open
Kjempeskrell for småirritert Ruud – røk ut mot ukjent amerikaner
16 TIMER SIDEN
Tennis
Hyller Ruud før ny storturnering: – Motstanderne frykter Casper
I GÅR KLOKKEN 07:19