Rafael Nadal og Roger Federer er to av de aller største tennisprofilene verden noen gang har sett. De to har møtt hverandre en rekke ganger, og spilt flere titalls finaler mot hverandre på toppnivå.
De neste ukene har du muligheten til å gjenoppleve de mest begivenhetsrike finaleoppgjørene mellom Federer og Nadal. Fra og med mandag sender nemlig Eurosport Norge og Dplay 13 ATP 1000-finaler mellom de to essene - hver eneste kveld.
Wimbledon
Gauff - Buzarnescu - Wimbledon høydepunkter
9 TIMER SIDEN

– En unik rivalisering

Tenniskveldene innledes klokken 22:00 hver kveld med studiosending, der en rekke tenniseksperter skal mimre tilbake på de aller største oppgjørene mellom de to gigantene.
Eurosports tenniskommentator Ola Bentzen er en av dem som skal mate seerne med stoff om tennisklassikerne.
– Rivaliseringen mellom Nadal og Federer har vart så lenge som intet annet i tennisverden, noe som er veldig unikt. Med så mange finaler fra ulike år, får man en fin mulighet til å se hvordan de to har utviklet spillestilen gjennom årene, sier Bentzen om de 13 kampene som nå skal sendes de neste ukene.
Allerede mandag kveld serves den første finaleballen, når Eurosport Norge og Dplay viser finale-thrilleren fra ATP 1000-turneringen i Miami fra 2005.
– Det jeg husker aller best fra denne finalen er faktisk tilbakeblikket fra året før, da Nadal og Federer møttes for første gang. Finalen i Miami i 2005 var den første store finalen mellom de to, så det er det som gjør den kampen så spesiell, sier tenniskommentatoren.
(Saken fortsetter etter videoen.)

Her innser han hva som skjer – gesten etterpå rørte alle

Sliteren mot ballettdanseren

Rafael Nadal og Roger Federer har spilt mot hverandre 40 ganger, der førstnevnte leder 24-16 innbyrdes. Roger Federer har derimot flere Grand Slam-titler, og leder den statistikken 20-19.
– De to har gjort hverandre bedre gjennom alle disse årene, og har klart å tilspasse hverandres spillestiler. De har hverandre, og det er nok noe av det som gjør at de holder ut så lenge, forteller Ola Bentzen.
– Både Federer og Nadal er unike på hver sin måte. Nadal elsker å spille på grus og er mer en sliter, mens Federer har en mer offensiv innstilling og blir ofte beskrevet som en ballettdanser utpå banen, legger kommentatoren til.
(Saken fortsettet etter videoen.)

2020-sesongen

I likhet med resten av verden, har året 2020 vært svært spesielt for Rafael Nadal og Roger Federer. Med utsatte turneringer og lite spill denne våren, har mye blitt flyttet til høsten. Dette betyr blant annet at Roland-Garros og US Open skal spilles med en drøy ukes mellomrom.
Rafael Nadal skal forsvare tittelen i begge de to turneringene, og Ola Bentzen mener det kan bli en stor utfordring for spanjolen.
– Det er ikke urealistisk at både Roland-Garros og US Open blir arrangert så tett opp til hverandre, og det kan bli ekstremt for Nadal. Det kommer til å bli tøft både fysisk og psykisk, sier Eurosports tenniskommentator, som samtidig legger til at man er nædt til å ta tennisåret 2020 med en klype salt.

«Tennisklassikere: Nadal - Federer»

Eurosport Norge og Dplay viser altså tennisklassikere mellom Rafael Nadal og Roger Federer på løpende bånd de neste to ukene. Alle finalene innledes med en studiosending fra klokken 22:00 hver kveld. Under følger et foreløpig sendeskjema:
Mandag 22:00
Miami Open, 2005
Tirsdag 22:00
Italian Open, Roma, 2006
Onsdag 22:00
Monte Carlo Masters, 2006
Torsdag 22:00
Monte Carlo Masters, 2007
Fredag 22:00
Hamburg Masters, 2007
Lørdag 22:00
Monte Carlo Masters, 2008
Søndag 22:00
Hamburg Masters, 2008
Wimbledon
De Minaur - Draper - Wimbledon høydepunkter
9 TIMER SIDEN
Wimbledon
Regn til besvær: Ruud-kamp utsatt
11 TIMER SIDEN