Nordmannen, som var i ekstase over å spille på grus igjen, slo Dellien etter at første sett gikk til tiebreak. Det endte 9-7 i nordmannens favør. I andre sett ble det 6-4 mot bolivianeren.
Dellien er rangert på 76.-plass i verden, mens Ruud er nummer 95.
Da spillerne sist møttes under kvartfinalen i ATP-turneringen i Brasil i mars, ble Dellien feid av banen. Ruud vant da begge settene 6-1 og avgjorde kampen på kun 55 minutter.
Indian Wells
Sikret seg seieren i Indian Wells
20 TIMER SIDEN
I 2. runde, trolig ikke før onsdag, skal Casper Ruud ut mot den amerikanske servekanonen Reilly Opelka. Opelka er 21 år gammel og er hele 2,11 meter høy. Han hadde walkover i 1. runde og er seedet som nummer fire i turneringen. På siste ATP-ranking er han nummer 56.
Casper Ruud ble regelrett servet av banen sist gang de møttes i avgjørende kvalifiseringsrunde i Australian Open for to år siden.
Hva som skjer etter Houston er ennå ikke helt avklart for Ruuds del, ifølge kalenderen hans nettsider. Der står det at han skal spille kvalifisering til i masterturneringen i Monte Carlo fra 13. april.
Etter det står grusturneringene i Barcelona og Madrid på programmet, men ingen av de tre siste turneringene er endelig bekreftet.
Et av årets høydepunkter for nordmannen er Roland Garros-turneringen i Paris. Den starter 26. mai.
(©NTB)
Tennis
Bekreftet: Casper Ruud med historisk bestenotering
20 TIMER SIDEN
Indian Wells
Går inn i historisk tung periode: – Målet er å snu den trenden
15/10/2021 PÅ 14:02