Eurosports tenniseksperter Mats Wilander og Boris Becker mener semifinalen i US Open mellom Daniil Medvedev og Dominic Thiem kan bli en skikkelig duell og gi en pekepinne for tennisen på herresiden i de neste årene.
– Jeg tror denne kampen har potensialet til å forme herretennisen i de neste årene, det tror jeg virkelig fordi de spiller helt forskjellig. Måten de spiller på kan være ekstremt attraktivt å se på. Thiem slår ballen hardt, mens Medvedev vil absorbere og løpe, spille smart og serve, sier Wilander før han sammenlikner spillerne med to store tennisstjerner:
Tennis
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
02/12/2021 PÅ 18:24
– Kontrasten i spillestilen er utrolig. Det er litt likheter i Nadal mot Djokovic i stilen. Jeg tror de har potensialet å bli store rivaler. De er de eneste rivalene jeg kan se at kommer til å utmerke seg i de neste årene, som vi kan forvente å se om og om igjen, fortsetter han.
Også den tidligere tennisstjernen Becker tror vi får se mange kamper om topplassen mellom russeren og østerrikeren i tiden som kommer.
– Jeg ser for meg rivalisering om topplassen mellom dem i fremtiden også.

Favoritter over Djokovic

Begge spillerne har prestert stort i årets US Open. Thiem har kun tapt étt sett i turneringen og har markert seg som den første østerrikeren til å nå en semifinale i US Open. 27-åringen er i sin sjette Grand Slam-semifinale, men i sin aller første i US Open.
Medvedev har enda ikke har tapt ett eneste sett så langt i turneringen. Den 24 år gamle russeren tapte fjorårets US Open-finale mot Rafael Nadal.
– Dette kan være den største matchen i turneringen. Jeg forventer mange grunnlinjedueller, men det er et spørsmål rundt hvem som kan presse hvem, sier Becker.
Wilander påpeker at Novak Djokovics sjokk-exit ut av US Open ikke hadde noe å si for Medvedev og Thiem, som uansett ville kjempet om seier.
– Jeg synes disse to spillerne er de to beste spillerne i turneringen. Jeg tror vi tenkte at begge disse spillerne kunne ha vunnet turneringen uansett om Novak hadde gått videre, sier Wilander.

Seiersfavoritt

Medvedev er ranket som nummer fem på ATP-rankingen, mens Thiem er ranket som nummer tre. Til tross for at ekspertene spår en meget jevn kamp, har Becker seierskandidaten klar.
– Begge spillerne har hevet nivået. Jeg lener mer mot Thiem, men jeg tror det kun kommer til å være et par poengs forskjell. Magefølelsen min favoriserer Thiem, slår Becker fast.
Beslutningen faller som følger av det som kan se ut som skader for Medvedev.
– Jeg er litt bekymret for hvordan Daniil fullførte sin siste match der det så ut som om han hadde skulder- eller ben-problemer. Han må være på sitt aller beste fysisk hvis han skal overkomme Thiems grunnlinjestyrke. Østerrikeren så veldig, veldig bra ut i de siste to settene mot Auger-Aliassime og i hele kampen mot Di Minaur, så han har hevet nivået sitt. Jeg ser på Thiem som favoritten, men det vil bli en lang kamp, avslutter han.
Roger Federer og Rafael Nadal har ikke deltatt i årets US Open, dermed vil én av de fire gjenværende spillerne vinne sin første Grand Slam noensinne.
I den andre semifinalekampen spiller Pablo Carreno Busta mot Alexander Zverev. Kampene kan du se på Dplay fredag fra klokken 22.00. Sikre deg tilgang her!
Sett denne?

Team Ruud røper stort mål for resten av sesongen

Tennis
Kina reagerer på boikott: – Er imot politisering av idretten
02/12/2021 PÅ 08:58
Tennis
Far og sønn Ruud nominert til flere priser: – Vi er stolte begge to
02/12/2021 PÅ 07:52