Etter nattens i ATP Masters 1000-turneringen i Toronto mot kroatiske Marin Cilic i single, venter det en double-kamp for Casper Ruud kl. 18.30 norsk tid onsdag. Ruud spiller med serbiske Miomir Kechmanovic. Sistenevnte er ranket som nr. 59 i verden.
I første doublekamp møter Ruud og Kechmanovic britene Daniel Evans og Neal Skupski.
– Det er en ganske tøff kamp. Britene har gjort det bra i år, tidlig på året i hvertfall, sier Discoverys tennisekspert Ola Bentsen.
Tennis
Ruud klar for ny turnering – sikter seg inn på ATP-sluttspillet
I GÅR KLOKKEN 06:34
Evans, som er ranket som nr. 25 i single, har røket ut av single-turneringen, mens Skupski, ranket som nr. 14 i double, er ren double-spiller. Det mener Bentsen at vil gjøre britene mer sultne på seier.
– Men det er helt klart mulig at Ruud og Kechmanovic vinner kampen. De er vel så gode tennisspillere, til og med bedre, men det er mer åpent i double. Jeg holder Evans og Skupski som knappe favoritter, men det er ingen bombe om Ruud og hans makker går videre, fortsetter Bentsen.

– «Single double»

Tenniseksperten forteller at Ruud satser på single i utgangspunktet.
– I Grand Slams så er det vanskelig å spille alt, og jo bedre du er jo mer sannsynlig er det at du spiller single. For de som velger double, så kan det ha noe med spillerstil å gjøre, eller at en egner seg bedre til det. I single så må du bevege deg mer. Også kan det ha en sammenheng med det og om man ikke slår igjennom som singlespiller, mener Bentsen.
– Tradisjonelt så har det vært slik at de som er gode i double har vært gode i single og. Mange begynner med double senere. Da skal man bare dekke halve banen.
  • Følg ATP Master 1000-turneringen på Eurosport.no og discovery+.
Eksperten forklarer at for 20-30 år siden så spilte double-spillerne på serv og volley, men at de nå har endret seg og at man nå spiller på egne styrker og bruker bak i banen.
– Man spiller nå mer «single double», mener Bentsen.
– Hva er største forskjellen mellom single og double?
– Det er kortere poeng i sikt, og man må spille mye mer nøyaktig i retur. Det er mindre rom til å plassere slagene dine og mer av tennissen skjer fremme i nettet. Hovedforskjellen er hvordan man returnerer, sier Bentsen.

Hvorfor double?

– Hvis det er mer prestisjetungt å spille single, hvorfor velger ikke Ruud å bare fokusere kun på det turneringen?
– Man blir bedre singlespiller av å spille double også er det jo litt flere ben å stå på. Man reiser til en ny by, og hvis man først vinner flere kamper i double så betyr det veldig mye for gutta. Det er for mye kamper og turneringer til å kunne satse på kun en av dem. Men altså, går Casper langt i singleturneringen, så blir det viktigst for han sin del.
– Men hva om man kommer i finalen i både single og double?
– Ja det har skjedd det og. Gjør man det så er man jo kjempe glad. Også er det mer sannsynlig at man dropper neste turnering med tanke på belastning.
Så du denne?

Kraftige regnbyger i kampen mellom Ruud og Cilic

Moselle Open
Får en massiv pipekonsert etter oppsiktsvekkende manøver
I GÅR KLOKKEN 20:42
Laver Cup
Ruud tilskuer da verdenslaget vant Laver Cup for første gang: – Litt spesielt
I GÅR KLOKKEN 17:07