Andrey Rublev - Casper Ruud: 6-2, 3-6, 10-4
Casper Ruud kom fra to tap, først mot Dominic Thiem tirsdag og så mot Jan-Lennard Struff i kampen onsdag. Dermed hang sluttspillet i en tynn tråd for Ruud før møtet med russiske Andrey Rublev torsdag.
Tennis
Slik oppsummerer ekspertene Casper Ruud sitt 2022: – Bryter nye barrierer hele tiden
4 TIMER SIDEN
Rublev er ranket som nummer 14 i verden, et godt stykke over Ruud som er nummer 36. Ruud hang godt med og vant andre sett, slik at det hele måtte avgjøres på matchtiebreak. Der ble Rublev for sterk og dro seieren i havn på 10-4.
– Det ble ikke helt det supertiebreaket vi ønsket oss. Andrey Rublev vinner nok en tøff tresetter mot Casper Ruud. Det gjorde han også forrige gang disse to gutta møttes. Men jeg synes vi skal ta med oss det positive. Det er ikke her Ruud skal sanke ATP-poeng, det er her han skal gjøre seg klar til det som blir en tøff, intens og inderlig høstsesong på ATP-sirkuset, sa Eurosport-kommentator Sverre Krogh Sundbø, og la til:
– Casper Ruud er i ferd med å finne litt den matchformen, det har han vist i løpet av disse tre kampene.
Slik var kampen:
Rublev kjørte på fra første stund og tok sikkert ledelsen i første sett. Men Ruud jobbet seg tilbake og utlignet til 1-1.
Deretter gikk Ruud opp i ledelsen mot Rublev og spilte god tennis til tross for at Rublev forsøkte å spille mye på backhanden til Ruud. De to spilte jevnt, men det var til slutt russeren som tok det fjerde gamet.
På stillingen 2-2 brøt Rublev og gikk opp til 3-2, før han først økte til 4-2 og la på til 5-2.
– Bra tennispoeng og det er Rublev som er sterkest her. Han bryter igjen og går opp til 5-2 mot Casper Ruud. For øyeblikket har han ganske grei kontroll her, sa Krogh Sundbø.
Så vant Rublev første sett 6-2.
Ruud startet best i andre sett og gikk opp i en 1-0-ledelse, før han etter flere muligheter greide å bryte og la på til 2-0, før han økte til 3-0.
– Bra serve det. Han befester det her, Casper Ruud, og går opp til 3-0. Han har tatt initiativet rundt dette andre settet, sa Eurosports ekspert.
Ruud holdt ledelsen til 4-1, før Rublev reduserte til 4-2. Men nordmannen fortsatte det gode spillet og på 5-3 til Ruud sikret han andre sett. Dermed var det duket for supertiebreak.
Rublev tok ledelsen, men Ruud hang med og tok innpå igjen.
– Det er så sterk tennis fra Casper Ruud. Evner å vinne nok en backhand-duell, utbrøt Krogh Sundbø etter at Ruud reduserte til 3-4.
Men Rublev var for sterk og på stillingen 9-4 tok han også siste sett og vant kampen.
Dermed går ikke nordmannen videre til semifinalene i Thiems' 7 som spilles fredag.
Sett denne?

Golf-entusiast Casper Ruud om de norske utøverne: – Det er helt rått

Davis Cup
Canada vant sin første Davis Cup-tittel
EN DAG SIDEN
Tennis
Norge møter Serbia i Davis Cup - kan bli ny kamp mellom Ruud og Djokovic
I GÅR KLOKKEN 14:44