Nordmannen, som møtte den amerikanske servekanonen på grus onsdag, tapte det første settet i åttedelsfinalen da Opelkas brøt serven i Ruuds siste servegame.
I det andre settet brøt Ruud Opelkas serve umiddelbart i det første gamet og klarte å beholde overtaket og vinne 6-4. Det ble også resultatet i det siste settet, der bruddet kom på stillingen 3-3.
Opelka er rangert på 56.-plass i verden, mens Ruud er nummer 95. Opelka er 21 år gammel og er hele 2,11 meter høy. Han hadde walkover i 1. runde og var seedet som nummer fire i turneringen.
Erste Bank Open
Ruud tok grep før sesongavslutningen: – Mye som står på spill
5 TIMER SIDEN
Casper Ruud ble regelrett servet av banen sist gang de møttes i avgjørende kvalifiseringsrunde i Australian Open for to år siden.
Denne gangen var ikke Opelka på topp, selv om det ble hele 16 serveess på ham i denne kampen også.
Men også Ruud servet godt og spilte tidvis glimrende tennis på sitt favorittunderlag. Opelka regnes som klart bedre på andre underlag. Etter hvert som kampen skred fram vartet 20-åringen fra Snarøya opp med strålende spill mot amerikaneren.
Marcel Granollers blir en hard motstander i kvartfinalen, selv om han for øyeblikket ligger bak Ruud på verdensrankingen. Spanjolen har på sitt beste vært ranket som nummer 19 i verden og endte opp topp 100 i alle årene mellom 2008 og 2016. 32-åringen vant turneringen i Houston for 11 år siden. I det siste har ikke formen hans vært på topp, og det gir nordmannen en god sjanse til å avansere til semifinalen.
Ett av årets høydepunkter for nordmannen er Roland Garros-turneringen i Paris. Den starter 26. mai.
(©NTB)
Har du sett denne?
Tennis
Ruud med karrierebeste på verdensrankingen – klatret igjen
17 TIMER SIDEN
Erste Bank Open
Vrien trekning for Ruud: – Jeg frykter han litt
23/10/2021 PÅ 11:32