Ruud/Fritz - Klaasen/McLachlan 2-1 (6-7, 6-1, 10-5).
Casper Ruud spilte første runde i double i Paris Masters sammen med amerikanske Fritz Taylor i dag.
Paret slo Raven Klaasen og Ben Mclahlan i en kamp hvor det så ut til at nordmannen og amerikaneren hadde det beste spillet.
Roland-Garros
Roberto Carballes Baena - Jannik Sinner - Roland-Garros
6 TIMER SIDEN
Likevel måtte matchen gå til tiebreak, der var det Ruud og Ritz som var sterkest og gikk videre til andre runde.
– Det var en bra doublematch. En liten oppmuntring etter gårsdagens bitre tap, sa Casper Ruud etter seieren.

Jevnspilt i det første settet

Lagene fulgte hverandre tett i det første settet, men det var Ruud og Fritz, som spilte sammen for første gang, som hadde flest muligheter til å breake.
Den norsk-amerikanske duoen hadde blant annet fire breakballer i det 7. gamet, men motstanderne servet godt og hverken da eller i noen av de andre gamene maktet de å breake.
Dermed måtte settet avgjøres med tiebreak.
Også der var lagene jevne, men nordmannen og amerikaneren hadde ikke marginene på sin side, tapte tiebreaket 7-6 og ble liggende under 0-1 i sett.

Overlegne i sett to

I det andre settet klarte de derimot det de aldri klarte i det første, og allerede i game nummer to ble tempoet for høyt for motstanderlaget.
Ruud og makkeren gikk opp til 4-0 og vant til slutt 6-1, særlig på grunn av noen svært gode returer fra Taylor Fritz.
– Det var god kjemi. Vi er jevnaldrende og har spilt i samme turneringer på juniorsiden. Han er en avslappende og leken fyr, som også hadde et litt bittert tap i går, så det var hyggelig å få en doubleseier.
Dermed sto det 1-1 i sett, og kampen skulle avgjøres i et tiebreak, hvor det ble spilt første lag til ti poeng.
Etter å ha spilt jevnt i det første settet og vunnet det andre settet overlegent, var det Casper Ruud og Taylor Ritz som startet best i tiebreaket. Da de hadde spilt 12 baller ledet Ruud og Fritz 8-4.
– Jeg har ikke spilt mye doublekamper, så det er hyggelig å få en opptur. Nå blir vi i alle fall i Paris en dag eller to lengre, sa Ruud.
Ruud og Fritz møter Wesley Koolhof og Nikola Mektic i åttedelsfinalen i den franske hovedstaden. Nederlenderen og kroaten hadde walkover i 1. runde.

Avsluttet singel-sesongen

Mandag ble det tap for franske Ugo Humbert i singelkampen i første runde av Paris Masters. Det er tredje turnering på rad hvor nordmannen er ferdigspilt etter første kamp. Nå vender Ruud etter hvert hjem til Norge.
Forrige uke røk Ruud ut av ATP 500-turneringen i Wien mot Jannik Sinner (7-6 (7-2), 6-3) i strake sett. Uken før det ble det et uventet tap mot Yannick Hanfmann i 2. runde av ATP 250-turneringen på Sardinia. Ruud hadde da fått walkover i 1. runde.
Likevel er han svært fornøyd med sesongen, som bydde på flere oppturer tidligere i år.
– Jeg har hatt mitt beste år på tennisbanen så langt og er selvfølgelig veldig fornøyd, så jeg gleder meg til neste sesong og håper den også blir bra.
Ruud ligger for øyeblikket på 27.-plass på ATP-rankingen.
Roland-Garros
Alizé Cornet - Jelena Ostapenko - Roland-Garros
6 TIMER SIDEN
Roland-Garros
Zdenek Kolar - Stefanos Tsitsipas - Roland-Garros
6 TIMER SIDEN