Settsifrene ble 5-7, 3-6 og kampen ble preget av at spillerne hadde store problemer med å holde egen serve. Casper Ruud måtte tåle hele åtte brudd imot i den peruanske hovedstaden Lima. Nordmannen klarte bare å holde sin egen serve tre ganger på de 21 gamene som ble spilt.
Det ble en tungt start for Ruud, som reddet tre breaksjanser imot i sitt første servegame. Han klarte å kjempe seg tilbake fra stillingen 0-40, men klarte ikke å unngå bruddet på det fjerde forsøket.
Nordmannen slo derimot tilbake umiddelbart og brøt blankt tilbake. Historien gjentok seg derimot i Ruuds annet servegame. Han kom under 0-40, men klarte bare å stå imot to av breakballene.
Internazionali BNL d'Italia
Dette sier ekspertene før Ruuds Djokovic-møte: – Han har ingenting å tape
14/05/2022 PÅ 12:00
18-åringen fra Snarøya brøt tilbake til 2-2 i det neste gamet. Han klarte derimot ikke å snu trenden og ble så brutt for tredje gang selv om han hang mye bedre med.
Hans ni år eldre motstander hadde også problemer med å holde sin serve, og Ruud utlignet til 3-3. I sitt fjerde forsøk klarte nordmannen endelig å holde sin egen serve. Det gjorde også motstanderen i det neste gamet slik at spillerne var like langt på stillingen 4-4.
Det sjuende servebruddet i settet var et faktum da Hernandez-Fernandez gikk opp til 5-4. Ruud utlignet til 5-5 på et nytt brudd. Det var ikke slutt der. Hernandez-Fernandez brøt igjen til 6-5. Han klarte derimot å holde sin neste serve og tok hjem settet 7-5.
Ruud ble brutt direkte i det andre settet, mens motstanderen fra Den dominikanske republikk hadde skjerpet seg og holdt serven sin.
Kampen virket kjørt da Ruud ble brutt for sjuende gang til 1-4. Han reduserte derimot til 3-4 og hadde tre servebrudd fram til 4-4 som han misbrukte. Motstanderen gjorde ingen flere feil, mens Ruud feilet i sin egen serve på stillingen 3-5.
(©NTB)
Internazionali BNL d'Italia
Roland Garros-formen nærmer seg for Ruud – klar for semifinale i Roma
13/05/2022 PÅ 16:35
Internazionali BNL d'Italia
Drømmeduellen mot Nadal lever for Ruud
12/05/2022 PÅ 17:15