Kampen var over på en time og åtte minutter. 26 år gamle Satral er ranket som nummer 144 på siste ATP-ranking. Ruud på sin side er ranket som nummer 112 – hans beste rangering så langt i karrieren.
Ruud startet å serve og hadde litt problemer med å holde sitt første servegame. Det samme hadde tsjekkeren, som faktisk klarte å redde to breakballer. Det så ut til å bli en jevn batalje på grusen i Lyon.
God kontroll
Følg Laver Cup
Europa med overtak etter første dag – dette skjer lørdag
7 TIMER SIDEN
Men etter å ha ristet av seg åpningsnervene tok den unge nordmannen sitt neste servegame blankt. I det tredje klarte Ruud å avverge en breakball før han tok hjem gamet til 3-2. Han klarte å bryte Satrals neste serve og servet sikkert hjem settet til 6-3.
– Casper fikk bra skussmål fra treneren. Han hadde gode server og var bra defensivt, sa faren Christian Ruud til NTB.
Etter det første sette var det få problemer for den 18 år gamle spilleren fra Snarøya. I det andre settet brøt han direkte og gikk raskt opp i en 2-0-ledelse. Med et nytt servebrudd og etterfølgende egen serve ble det 4-0, og nordmannen så seg aldri tilbake og tok settet og kampen med 6-2.
Travel kar
– Han hadde bare én breakball imot, og det er veldig lite på grus. Nå hadde heldigvis Satral noe større feilprosent i sitt spill. Han pleier å være litt mer sikker, sa Christian Ruud.
Ruud møter vinneren av oppgjøret Laurynas Grigelis (Litauen) – Felix Auger-Alisassime (Canada) i 3. runde fredag.
Ruud deltar også i double sammen med nederlenderen Mark Vervoort. Der er duoen klar for 2. runde, hvor det tredjeseedede paret Sander Arends fra Nederland og Peng Hsien-yin fra Taipei er motstandere.
(©NTB)
Følg Laver Cup
Fikk frysninger midt under Laver Cup-debuten: – Stort øyeblikk
8 TIMER SIDEN
Følg Laver Cup
Fulgte opp Ruud-seieren i maratonkamp: – Vet ikke hvordan jeg klarte det
18 TIMER SIDEN