– Cuevas er en solid grusspiller som innimellom slår mange av de aller beste og har vært topp 20 i verden før. Han ligger rundt topp 50 i verden nå. Han er alltid en hard nødt å knekke for de fleste på grus. Jeg hadde ikke trodd at Casper skulle greie ham også. Det er litt fordel for Casper at det ble spilt i Kitzbühel som ligger i høyden, der det går litt fortere. Det er imponerende hvor mye han vinner med serven sin. Han spiller tøft og vinner med forehand, og så blir han stadig vekk litt sikrere og bedre, så han utvikler seg hele veien, sier Eurosport-kommentator Christer Francke.
Nordmannen vant 6-3, 7-6 (7-4), og dermed 2-0 i sett. Vinner han også semifinalen, vil han være første nordmann som spiller en ATP-finale to år på rad.
Australian Open
Tsitsipas - Medvedev - Australian Open
19 TIMER SIDEN
Nå snakkes det også om at en topp 50-plassering kan være innen rekkevidde.
– Han har snakket om å bli topp 100-spiller tidligere. Det er det alle tennisspillere drømmer om, så hvis han blir topp 50 blir det enda et stort steg mot å bli blant de aller beste i verden. En ny milepæl, og han nærmer seg rankingen til Christian, også. Det hadde vært veldig moro om han kunne tatt den, mener Francke.
Motstander i semifinalen vil være spanske Albert Ramos-Viñolas. Han er nummer 69 på verdensrankingen, fire plasser bak Ruud.
Etter en jevn innledning på det første settet satte Ruud stadig mer press på langt mer meritterte Cuevas. Servebruddet nordmannen ønsket seg kom i det sjette gamet. Ruud fulgte deretter opp med å holde egen serve på enkleste vis til 5-2.
– Det har vært en veldig god sesong for meg så langt. Jeg har vært mye mer stabil enn i tidligere sesonger. Nå har jeg klart å levere mange gode resultater på rad, sa Ruud i seiersintervjuet etter torsdagens kamp.
Dermed var åpningssettet i realiteten avgjort. Da settseieren var et faktum med sifrene 6-3 var kampen kun 36 minutter gammel.
En tydelig irritert Cuebas fortsatte å slite i innledningen på det andre settet. Ruud startet like godt med å bryte uruguayaneren på ny og hadde dermed skaffet seg et drømmeutgangspunkt.
Deretter holdt han egen serve og festet et grep på settet. Cuevas reiste seg imidlertid etter kalddusjen og var tilbake i kampen etter å ha brutt Ruud til 4-4. Deretter fulgte spillerne hverandre til 6-6 og tiebreak.
Der ledet Cuevas tidlig 2-0, men så var det Ruuds tur til å finne fram en snuoperasjon. Akkurat som onsdagens møte med Matthias Bachinger var nordmannen strålende i tiebreaket som til slutt avgjorde kampen.
Torsdag spilte han seg til tre matchballer på 6-3 og utnyttet den andre av dem. Med 7-4 i tiebreak tok han en ny solid tennisskalp.
Det er ingen hvem som helst Ruud møtte i Kitzbühel torsdag. Cuevas er rangert som nummer 53 i verden, men har denne sesongen prestert meget solid. På det beste har han vært nummer 19 på tennisrankingen.
Nå blir semifinalen neste stopp for formsterke Ruud. Skulle det bli tap der, reiser han rett til canadiske Montreal. Der skal han forsøke å kvalifisere seg til en ATP 1000-turnering.
Ramos-Viñolas og Ruud har møttes tre ganger tidligere. Alle gangene har spanjolen gått seirende ut.
– Han har spilt veldig bra den siste tiden. Det er en spiller som er i kjempeform, og Casper har vel tapt for ham før, men nå møter han Casper i mye bedre form enn før. Den eneste spilleren som kan slå Casper som han spiller nå, er Thiem i finalen. Vinolas har spilt veldig mye i det siste, så kanskje han er mett. Det kan slå begge veier, så enten spiller han enda bedre på grunn av god form, eller så kan det slå andre veien, vurderer Francke.
Mot slutten av måneden venter årets siste Grand Slam-turnering US Open.
(Eurosport/©NTB)
Sett denne?
Tennis
Superstjernen raser mot dommeren: – Herregud, hvordan kan du være så dårlig?
21 TIMER SIDEN
Australian Open
Ruud lar seg imponere av Nadal: – Han er et beist
EN DAG SIDEN