Den 19 år gamle nordmannen, som fikk wildcard til den tradisjonsrike turneringen i Sør-Sverige, vant 7-5, 6-2 over sin meritterte motstander, som på det beste har vært nummer tre på verdensrankingen. Ferrer er i øyeblikket nummer 39 i verden.
Det startet ikke så bra for Ruud. Han ble tidlig brutt til 2-1-ledelse for Ferrer. Spanjolen var seedet som nummer sju i årets turnering, men han vant fjorårets utgave.
Tennis
Slik oppsummerer ekspertene Casper Ruud sitt 2022: – Bryter nye barrierer hele tiden
EN DAG SIDEN
Nordmannen lå under gjennom mye av det første settet, men på stillingen 3-5 klarte å han bryte. Deretter holdt han sin egen serve og utlignet til 5-5. Ruud tok seg også av de to påfølgende gamene og tok hjem det første settet med 7-5 etter 43 minutter.
Ruuds rekke stoppet ikke med det. I 2. sett klarte han å bryte den 36 år gamle spanjolens første servegame til 2-0-ledelse. Ruud brøt Ferrer på nytt og holdt sin egen serve til 5-0-ledelse. Da hadde han altså vunnet ni game på rad.
Ferrer stoppet omsider rekken da han reduserte til 1-5. Ruud mislyktes i sitt forsøk på å serve hjem kampen, og Ferrer reduserte til 2-5. Ruud lot seg ikke stresse, fikk sin første matchball på stillingen 15-40 i Ferrers serve og utnyttet den muligheten. Settet varte i litt over 32 minutter.
Ruud møter vinneren av kampen mellom franske Richard Gasquet og østerrikske Gerald Melzer i kvartfinale fredag.
(©NTB)
Davis Cup
Canada vant sin første Davis Cup-tittel
I GÅR KLOKKEN 16:45
Tennis
Norge møter Serbia i Davis Cup - kan bli ny kamp mellom Ruud og Djokovic
I GÅR KLOKKEN 14:44