Settsifrene ble 6-3, 5-7 og 3-6 til fordel for Rublev.
20-åringen fra Snarøya fikk en flott start på kampen og hadde tidlig grepet og kunne tidlig bryte russerens serve. Da Rublev noterte seg for en dobbelfeil på 30-40, og Ruud gikk opp til 2-0 i game, hamret Rublev racketen hardt i bakken.
Rublev hadde muligheten til å bryte på 5-3 til Ruud, da han både ledet 30-15 og 40-30, men nordmannen viste muskler, satte tre poeng på rad og vant det første settet 6-3.
Australian Open
Mannarino - Karatsev - Australian Open
3 TIMER SIDEN
I det andre settet åpnet nordmannen glimrende. Han brøt umiddelbart Rublev og tok kommandoen 1-0. Likevel slo russeren tilbake og utlignet til 1-1.
Rublev begynte å spille bedre og bedre uten at Ruud klarte helt å svare På 3-2 til Rublev hadde han mulighet til å bryte Ruuds serve, men igjen var nordmannen meget sterk da han lå under 30-40 og vant til slutt gamet.
På 6-5 til Rublev og med Ruud som servet, klarte russeren endelig å bryte Ruud og tok settet 7-5 med og utlignet til 1-1 i matchen.
Det tredje og avgjørende settet startet litt rufsete fra Ruuds side. Russeren fikk bryte til 3-1 og servet selv til 4-1-ledelse. Etter det slapp han ikke Snarøya-spilleren inn i kampen igjen og vant 6-3 i avgjørende sett.
(©NTB)
Sett denne?
Australian Open
Nadal videre i Australian Open
5 TIMER SIDEN
Australian Open
Nadal - Khachanov - Australian Open
5 TIMER SIDEN