Ruud tapte 6-3, 1-6, 2-6 mot spilleren som er rangert som verdens 57. beste spiller. Nordmannen er på sin side nummer 98 på den siste verdensrankingen.
Torsdag så det lenge lovende ut for nordmannen. Etter en jevnspilt start tok 20-åringen over initativet i det første settet. Ruud spilte godt og vant settet 6-3.
Motstander Auger-Aliassime slo i forrige uke 10.-rangerte Stefanos Tsitsipas fra Hellas, og 18-åringen regnes som et av de største tennistalentene i verden. I det andre settet viste han hvorfor. Canadieren dominerte fra start og vant kontrollert 6-1. Dermed ble det et tredje og avgjørende sett.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
17 TIMER SIDEN
Heller ikke der klarte Casper Ruud å få kontroll på 18-åringen. Auger-Aliassime hadde i stedet initiativet, vant 6-2 og er klar for 2. runde i Miami Open.
Dette var tredje gang Ruud og det canadisk stortalentet har møttes. Fra før sto det 1-1 i kamper. Nordmannen vant i to sett da de møttes i Italia i april 2018. Året før måtte derimot Ruud se seg slått etter en tresetter i franske Lyon.
Nordmannen spilte seg til den prestisjetunge ATP Masters-turneringen etter å ha slått ut russiske Jevgenij Donskoj og Jason Jung fra Taiwan i kvalifiseringen. Det var første gang Ruud klarte å kvalifisere seg til en slik turnering.
(©NTB)
Sett denne?
Tennis
Passerte «tidenes beste»: – Burde få ganske store overskrifter
I GÅR PÅ 09:38
Tennis
Australian Open kan gå uten verdenseneren
I GÅR PÅ 09:11