Det var i ATP500-turneringen i Acapulco for tre uker siden at Ruud måtte trekke seg før kvartfinalen mot Alexander Zverev.
Nordmannen slet med en skade i håndleddet etter en smash i en tidligere kamp. Snarøya-gutten dro til Mallorca for å pleie håndleddet, hvor han blant annet har trent med Rafael Nadal, og er nå tilbake for fullt.
Tennis
Kyrgios tok sin første ATP-tittel på tre år: – Følelsesladet
19 TIMER SIDEN
I ATP 250-turneringen i Marbella torsdag slo han italienske Gianluca Mager 6-3, 6-2 i 2. runde. Italieneren er ranket som nummer 91. Kampen varte kun i overkant av en time.

Herjet i vinden

Trener og far Christian Ruud snakket med sønnen like etter kampen. Deretter sa han følgende til Discovery:
– Han var fornøyd. Det var en del vind. Han var veldig fornøyd med spillet sitt og det taktiske. Han spilte bra og smart i medvinden og vant alle gamene der. Det var litt det som var nøkkelen, sier Christian Ruud til Discovery.
Mager møtte Ruud i en turnering i Rio i fjor. Da vant italieneren 7-6, 7-5.
– Casper var veldig fornøyd og fikk revansje, sier Christian Ruud.

Spansk 17-åring venter

Nå er 22-åringen, ranket 26 i verden, klar for kvartfinalen. Der møter han stortalentet Carlos Alcaraz. 17-åringen slo sin landsmann Feliciano Lopez i tre sett.
– En ultravetaran og en ung nykommer. Casper gleder seg til det. Han føler han har mulighet til å vinne hvis han spiller som i dag, sier Christian Ruud.
Casper Ruud hadde «bye» i første runde. Det vil si at han slipper å spille åpningsrunden ettersom han er seedet som nummer tre.
Dette var Ruuds første kamp på grus i år. Grusturneringens høydepunkt er Roland-Garros. Tidligere torsdag ble det klart at turneringen flyttes en uke, noe trener Christian Ruud mener er positivt for Casper Ruud.
ATP Montreal
Beholder plassen på ATP-rankingen før storturnering
20 TIMER SIDEN
Abierto de Tenis Mifel
Etterlengtet Medvedev-triumf i Mexico
I GÅR PÅ 10:39