20-åringen er i øyeblikket nummer 59 på verdensrankingen, og fortsatt er det et stykke opp til Rafael Nadal (33), Novak Djokovic (32) og Roger Federer (38) på toppen av listen. Veteranene har langt på vei hatt verdensherredømme i internasjonal tennis i mer enn et tiår.
Casper Ruud er glad for at han har fått oppleve å spille i samme tidsepoke som tre av historiens aller største profiler, men tror det ligger store muligheter for hans egen del i tiden etter at stjernetrioen er ute av bildet.
– Jeg har blitt spurt en del i sommer om hvor langt jeg tror jeg kan nå, og har helt ærlig sagt at jeg tror tennisen blir mer åpen etter at de tre store begynner å trappe ned. Jeg tror førsteplassen blir mer «up for grabs» enn den har vært de siste 10-15 årene, for da har det bare vært de tre samme, sier Ruud til NTB – og utdyper:
Australian Open
D. De Groot/A. Vankoot - Y. Kamiji/L. Shuker - Australian Open
25 MINUTTER SIDEN
– Jeg er glad for at jeg kommer i den epoken jeg gjør. Jeg får oppleve dem litt nå før de slutter, og så kan bli litt mer åpent når de sier farvel.
– Timingen på karrieren din føles sånn sett riktig?
– Ja, jeg føler jeg er ganske heldig. Hadde jeg kommet ti år tidligere, hadde det vært enda tøffere med de tre i spissen, sier Snarøya-gutten og smiler.
Saken fortsetter under:

Inspirerende

Ruud er klar på at han ikke ser noen navn på tennishimmelen som umiddelbart og på kort sikt kan videreføre de tre stjernenes kolossale dominans.
– Det tror jeg kan være en fordel de neste 10-15 årene, sier 20-åringen, som tror det kan gi spillere som ham selv en litt enklere vei mot toppen.
Veien mot den aller ypperste tenniseliten er fortsatt lang for nordmannen, men 2019 har vært et langt steg i riktig retning. Ruud oppsummerer det siste året som gøy, inspirerende og motiverende.
– Forhåpentligvis er dette bare en liten smakebit av mange år jeg har i vente med spill på dette nivået. Det er her og enda høyere jeg vil ligge, og jeg har fortsatt 58 spillere foran meg på rankingen per dags dato som jeg har lyst til å gå forbi, fastslår 20-åringen.
Han blir stadig konfrontert med at pappa Christian var nummer 39 i verden da han var på toppen av sin karriere. Fortsatt er det et stykke dit, men Norges fremste tennisprofil anno 2019 har større ambisjoner enn bare å slå familierekorden. Han vil helt til topps.
– Det er ingen lett oppgave, men jeg tror helt klart det er mulig, sier 20-åringen bestemt.

Jager topp 50

Sluttfasit er på ingen måte skrevet for 2019-sesongen. Etter at han røk ut av US Open i første runde, har han spilt i både St. Petersburg og Zhuhai. Nå venter en turnering i Japan, før turen går tilbake til Europa og tre nye turneringer der.
Målet er å avslutte 2019 ved å passere en ny milepæl.
– Jeg sa vel etter sesongen i fjor at dersom jeg ender dette året topp 50 i verden, vil jeg være veldig fornøyd. Det har jeg ikke gitt opp. Det er fortsatt sju-åtte turneringer igjen av sesongen som jeg kan få til det på, sier Ruud.
Pappa og trener Christian vil samtidig ikke forskuttere noe og advarer mot at høsten på ingen måte behøver å bli noen triumfferd for sønnen.
– Han går inn i en periode nå med tøffe turneringer. Det er raske underlag, både innendørs og utendørs, så det er ikke Caspers favorittperiode til å plukke veldig mange poeng. Vi er ydmyke på at det ikke er sikkert det blir poengdryss de neste seks ukene, men vi håper på noen poeng og noen gode resultater, sier han til NTB – og utdyper:
– Med dårlige trekninger og litt stang ut, kan det bli mange tap, men uansett er det lærerikt på være med på disse turneringene i Asia. Du må være med på det løpet hvis du skal bli ordentlig god.
Skulle han være nummer 60 i verden når sluttfasit skrives nærmere jul, er hovedpersonen tilfreds med det.
– Hadde du spurt meg for ett år siden om å være 60 i verden nå, hadde jeg sagt «ja, any day». Jeg er helt klart fornøyd, men det er rom for bedre, sier Casper Ruud og smiler.
(©NTB)
Sett denne?
Australian Open
Swiatek - Kanepi - Australian Open
EN TIME SIDEN