Lørdag tok Ruud seg videre til andre og siste kvalifiseringsrunde til Madrid Open etter en overbevisende seier mot franske Benoît Paire (6-1, 6-1), ranket som nummer 44 i verden.
Søndag ble det stopp for den norske 20-åringen. Etter å ha ledet 1-0 i sett og 5-2 i det andre settet, raknet det for Ruud. Han tapte også en matchball og tapte til slutt 6-2, 6-7, 1-6
Tennis
Høye ambisjoner etter skadesesongen: – Jeg kan vinne en «Slam»
15 TIMER SIDEN
Ramos-Viñolas er ranket på 88.-plass, men var på sitt beste på en 17.-plass og nådde kvartfinalen i Roland-Garros i 2016. De to møttes i sist i andre runde av Roland-Garros, da tapte Ruud begge sett, ifølge Tennis-Norge.
Det så lenge bra ut for nordmannen denne gangen.
Søndag tok Ruud tak i kampen fra start, han brøt spanjolens serve ved første anledning, vant egne server og til slutt første sett 6-2.
I det andre settet fortsatte nordmannen å storspillet, og gikk opp til 3-1 etter å ha brutt Viñolas serve, og deretter 4-1 på egen. Deretter ble ledelsen 5-2. Da sa det stopp.
Viñolas kjempet seg inn i kampen og reduserte til 4-5. Ruud spilte seg til matchball i neste game, men spanjolen sto imot og utlignet til 5-5. Settet endte i tiebreak som Ramos-Viñolas vant.
Det så ut som Ruud var preget i siste sett. Han klarte ikke å gi motstand og hans spanske motstander lekte seg inn til 6-1-seier.
Dermed klarte ikke nordmannen å kvalifisere seg til en Masters 1000-turnering for annen gang i karrieren.
(NTB)
Diriyah Tennis Cup
Tennisstjernen etter året med uflaks: – Jeg vet at jeg kan komme tilbake
16 TIMER SIDEN
Tennis
Nok en tennisspiller med positiv dopingtest: – Et stort sjokk
20 TIMER SIDEN