Settsifrene ble 7-6 (7-4), 6-2, men kampen var lenge jevnere enn Gasquet satte pris på. 19 år gamle Ruud ga seg ikke uten kamp.
– Det var jevnt i det første settet. Casper hadde flest bruddsjanser, og det var litt synd at han ikke klarte å utnytte dem, sa far og trener Christian Ruud til NTB.
Gasquet er nummer 29 på siste ATP-ranking, mens Ruud er nummer 147.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
EN DAG SIDEN
Det første settet tvang nordmannen til tiebreak hvor den fjerdeseedede franskmannen vant 7-4.
I det andre settet brøt Gasquet Ruuds serve fram til 3-1-ledelse og servet seg fram til 4-1. Nordmannen klarte heller ikke å holde sitt neste servegame slik at franskmannen kunne servet hjem kampen, men Ruud slo tilbake og reduserte før Gasquet avsluttet kampen med et nytt brudd.
Kampen varte i en time og 35 minutter.
– Casper må bare ta med seg all lærdom fra disse kampene mot gode motstandere. Jeg føler at han både server bra og returnerer bra, men det er en del å jobbe med framover, sa Ruud senior.
Torsdag vant Ruud over 39.-rangerte David Ferrer, hans gjeveste skalp så langt i karrieren. Han vil trolig avansere en del på ATP-rankingen med sin innsats i Båstad.
Allerede mandag skal han i aksjon i en ATP 500-turnering på grus i Hamburg, hvor flere av de beste spillerne i verden er med. Østerrikeren Dominic Thiem er toppseedet. Thiem tapte årets finale i Roland-Garros.
– Det blir verdifulle ATP-poeng å hente der. Første kamp i Hamburg spilles enten mandag eller tirsdag, fortalte Christian Ruud.
(©NTB)
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
I GÅR KLOKKEN 10:40
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
I GÅR KLOKKEN 14:59