Ruud - Galan 6-4, 6-1
Rundt klokken 06 norsk tid klasket Casper Ruud i gang oppgjøret mot Daniel Elahi Galan i Mexico. Uten å overbevise helt innledningsvis, tok nordmannen likevel føringen i kampen i ATP 500-turneringen i Acapulco.
National Bank Open
Se høydepunktene: Finalen glapp for Ruud etter tresetter mot polske Hurkacz
11 TIMER SIDEN
Spillerne holdt egen serve hele veien og fulgte hverandre tett gjennom hele det første settet, og Ruud satte press på Galan ved å gå opp til 5-4, som betydde at colombianeren måtte serve for å holde seg i det første settet.
22-åringen hadde to settballer, de to første breakballene gjennom hele settet, og benyttet seg av dem.
Dermed vant han det første settet 6-4, etter å ha spilt seg inn i rytmen, i comebacket etter skaden han pådro seg i Australian Open for en måneds tid siden.
Far og trener Christian, som for øvrig ikke er med på denne turneringen, sa nylig til Eurosport at skaden har leget seg fint, at Casper servet i fire-fem dager før han dro og at det kjentes fint ut.
Ruud startet også det andre settet med å ta ledelsen etter et glitrende servegame, og allerede etter 18 minutter av den økta ledet nordmannen 4-1. Periodevis var det bare en spiller på banen.
– Det ble bra etter hvert. Galan var en farlig motstander, men Casper klarte å spille seg opp etter at det var jevnt i det første settet, sier trener og faren Christian Ruud til NTB.
Galan er rangert som nummer 112 i verden, mot Ruuds 25. plass. Utover i det andre settet ble den forskjellen synlig, da 22-åringen dominerte totalt.
– Det var varmt og tunge spilleforhold. Det var heller ikke lett å spille så sent på kvelden med tanke på jetlagen, sier Ruud senior.
– Hva med mageproblemene?
– Han har i hvert fall ikke sagt noe om det, så det går nok greit, sier han til NTB.
De har nå møtt hverandre fire ganger, og Ruud har vunnet samtlige.
Nå venter Tallon Griekspoor fra Nederland i neste runde.
Fire strake Ruud-poeng: - Nå er det trøbbel for Galan:

Fire strake Ruud-poeng: – Nå er det trøbbel for Galan

Tennis
Exit for Casper Ruud i Masters 1000-semifinale i Montreal – tapte i tresetter for polakk
EN DAG SIDEN
Tennis
Her sikrer hun NM-tittelen
I GÅR PÅ 13:25