PARIS (Eurosport.no):
Et av Casper Ruuds aller største mål dette året, French Open, endte på ingen måte slik 18-åringen hadde ønsket.
En dommerdiskusjon, frustrasjon og en hardtservende franskmann bidro til at Snarøya-gutten tok første fly hjem etter å ha tapt andre kvalifiseringsrunde.
Laver Cup
Ruud åpner Laver Cup: – Klar som et egg
5 TIMER SIDEN
Dermed ble den virkelige Grand Slam-debuten utsatt. Neste mulighet kommer i turneringen mange mener er den gjeveste av de alle, nemlig Wimbledon i starten av juli. Turneringen er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene, og er den eneste som spilles på gress. Som nummer 118 i verden har Ruud en ranking som tilsier at han kan få muligheten til å kvalifisere seg inn i hovedturneringen, i likhet med hva han forsøkte i Australian Open og senest i French Open. 18-åringen kan imidlertid avsløre at alt tilsier at han kommer til å droppe å booke en tur til England.
– Wimbledon er ganske uaktuelt. Det er en liten sjanse for at jeg stiller opp i kvalifiseringen, sier Ruud til Eurosport.no i Paris.

Casper Ruud-intervjuet som ble sendt ut til Europa

Feil underlag

For mange spillere er drømmen om Wimbledon i seg selv nok til å trene time etter time på banen hver eneste dag, men det handler ikke om at Ruud ikke mener det er stort å delta i turneringen. Det handler rett og slett om en langsiktig plan for å gjøre 18-åringen så god som mulig.
– Det er ikke på mitt favorittunderlag. Det kan være smart å spille andre turneringer, så mye tyder på at jeg kommer til å gjøre det, innrømmer 18-åringen.
Wimbledon spilles som kjent på gress, et underlag som er svært raskt. Flere spillere velger faktisk Wimbledon som årets eneste gressturnering, fordi gress-sesongen i tennisverden er så kort, og at det dermed er få poeng å sanke. Ruud, som foretrekker å spille på grus, vil i stedet se seg rundt etter andre turneringer hvor det er mer realistisk å plukke poeng. Et naturlig valg vil være Challenger-turneringer.

Ser mot USA

Det er ikke uten grunn at poengplukking kan vise seg å bli ekstremt avgjørende for Ruud de neste månedene. Målet før sesongen var å komme seg inn blant de 100 beste spillerne. Den magiske grensen kan ofte være forskjellen på om man får tilgang direkte inn i hovedrunden til Grand Slam-turneringene hvor pengene, poengene og prestisjen ligger.
– Det neste målet er å begynne å sanke poeng for å komme meg mot topp 100. Jeg har ikke poeng å forsvare på noen måneder. Jeg har noen uker å komme meg inn i hovedturneringen til US Open. Det er noe å se frem mot. Ellers vil jeg bare spille god tennis, sier han.
US Open spilles fra 28. august i USA. Turneringen går på hardcourt i likhet med Australian Open. Hvis Ruud skulle klare å spille seg opp til en topp 100-plassering før turneringsfristen går ut, vil han etter all sannsynlighet være klar for hovedturneringen og sin virkelige Grand Slam-debut. Det betyr at spillere som Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray og Novak Djokovic kan stå på den andre siden av nettet.
Laver Cup
Dette er Casper Ruuds lagkompiser i Laver Cup
14 TIMER SIDEN
Laver Cup
Ruud og Hovland hylles: – Er så langt utenfor fatteevne
15 TIMER SIDEN