De to tennisstjernene har begge nylig testet positivt på anabole steroider. Colombianeren Farah (32) er verdensener i double, mens Jarry (24) fra Chile er ranket som verdens 69. beste singlespiller.
Farah og Jarry er midlertidig suspendert for brudd på dopingreglene mens sakene deres blir behandlet. Ruud synes det er vanskelig å uttale seg om dopingsakene før alle fakta er på bordet.
Wimbledon
Irina Camelia Begu - Elisabetta Cocciaretto - Wimbledon høydepunkter
15 MINUTTER SIDEN
– Jeg kan ikke si så mye om det ennå, for vi vet ikke så mye. Alle har hørt om det, men vi kjenner ikke detaljene, sier Ruud og fortsetter:
– Generelt kan jeg si at du må jo være veldig forsiktig med alt. Det er spillernes ansvar å passe på hva de får inn i kroppen. Noen ganger kan du rett og slett være uheldig med hva du spiser, sier han.
(Artikkelen fortsetter under):

Slik svarer trener Ruud om hårete topp 30-spådommer

Tar avstand

Den norske tenniskometen sier også at bruk av steroider ikke nødvendigvis vil hjelpe deg til å bli en bedre tennisspiller.
– Tennis er en sport der du må ha både tekniske ferdigheter, utholdenhet og styrke. Så det er ikke sikkert at steroider gjør deg god, for du må fortsatt spille både backhand og forehand.
– Personlig har jeg aldri blitt tilbudt det (doping), og jeg kommer til å holde meg unna det hele karrieren. Jeg tror vi alle tar avstand fra doping, og det er et vanskelig tema å snakke om, sier Ruud.

– Håper det ordner seg

Han mener at idretten han driver med i all hovedsak er ren.
– Jeg tror tennisen er veldig ren når det kommer til doping. Vi har ikke hatt mange saker opp gjennom årene. Det handler om at spillerne våre er veldig profesjonelle, sier 21-åringen, som i starten av neste uke åpner Australian Open mot hviterusseren Jegor Gerasimov.
Ruud lar tvilen komme Farah og Jarry til gode inntil videre.
– Jeg håper ting ordner seg for dem. De er fine karer begge to, så jeg håper det har skjedd en feil. Men det vet man ikke.
(©NTB)

Dette sier Casper Ruud om trekningen

Wimbledon
Dette sier Casper Ruud etter tapet: – Opp og ned
EN TIME SIDEN
Wimbledon
Caroline Garcia - Emma Raducanu - Wimbledon høydepunkter
EN TIME SIDEN