30 år gamle Haase som er ranket som nummer 43 i verden virket ikke å ta den norske 19-åringen helt på alvor i det første settet. Casper Ruud klinket til med 6-0 på 18 minutter i det første settet.
Det andre settet ble jevnere. Nordmannen hadde matchball på stillingen 6-5, men misbrukte sjansen slik at kampen gikk til tiebreak. Spillerne fulgte hverandre på scoren, men 30 år gamle Haase viste derimot sin rutine med å dra i land tiebreaket med 8-6. Ruud ledet 6-5 før Haase tok tre strake poeng og settet 7-6.
I det tredje settet klarte Haase å bryte nordmannens serve fram til 3-1. Han klarte dessuten å holde sine server relativt greit, mens nordmannen begynte å slite litt mer for å holde sin serve. Det endte til slutt med 6-3 til Haase i det avgjørende settet.
Davis Cup
Verdenstieren sendte Norge videre i Davis Cup
I GÅR PÅ 15:42
– Hadde han satt én av de to matchballene i det andre settet, ville det blitt karrierens høydepunkt. Haase ville blitt den klart beste spilleren Casper hadde slått. En skikkelig storskalp. Det var veldig nære, sier Eurosports kommentator Christer Francke.
– Det var nær en seier hvor Casper hadde matchball i det andre settet, men Haase begynte å serve bedre og spilte seg opp. Det holdt ikke helt denne gangen dessverre, sa faren Christian Ruud til NTB.
Casper Ruud har brukt ATP-turneringen i Auckland som en del av oppvarmingen til Australian Open. Et avansementet kunne hadde gjort at Grand Slam-turneringen var i fare. Kvalifiseringene til hovedrunden i Melbourne spilles nemlig onsdag og torsdag.
– Om man skal trekke ut noe positivt fra tapet, er det at han rekker Australian Open-kvalifiseringen. Spiller han som han gjorde mot Haase, har han alle muligheter, sier Francke.
Mens NTB snakket med Christian Ruud holdt han akkurat på med å bestille billetter til Melbourne. Der skal nordmannen aksjon allerede onsdag.
(©NTB/Eurosport)
Davis Cup
Usbekistan reduserte mot Norge – fortsatt spenning i Davis Cup
I GÅR PÅ 13:56
Davis Cup
Se matchballen til Casper Ruud mot Usbekistan
17/09/2021 PÅ 17:47